Nič ni hujšega, kot da nas pozimi v hiši zebe. No, hujše je lahko le to, da obenem za neustrezno kurjavo odštejemo ogromne vsote denarja in tako v začaranem krogu trpimo mraz in plitko denarnico. V tem primeru je seveda potrebno čim prej ukrepati in posodobiti ogrevalni sistem na bolj učinkovit in hkrati varčen, kot ga dandanes predstavljajo toplotne črpalke. Zanje strokovnjaki pravijo, da so prihodnost ogrevanja, saj so tudi tihe in oblikovno dovršene. V precep smo vzeli toplotne črpalke zrak-voda Mitsubishi Electric in na kup zbrali vse njihove vrhunske lastnosti.

Toplotne črpalke zrak-voda Mitsubishi Electric (serije Ecodan ali Zubadan) so v Sloveniji poznane že 10 let. Za ogrevanje izkoriščajo toploto iz zraka, ki jo prenašajo v notranji prostor in sanitarno vodo, kar počno energetsko varčno, saj se uvrščajo v razred A++. S tem pa se spisek njihovih vrlin še ne konča. Poglejmo, kaj vse še zmorejo:

  • Zaradi dovršene patentirane tehnologije so zelo zanesljive, saj ogrevajo do -28 stopinj Celzija zunanje temperature in nazivno moč ogrevanja ohranjajo vse do -15 stopinj Celzija zunanje temperature. Njihovo delovanje lahko upravljamo in nadzorujemo na daljavo – preko mobilne aplikacije Melcloud.
  • Pomembno je, da je toplotna črpalka čim tišja, saj je le tako nemoteča za uporabnike, sosede in okolico. Zvočni tlak najnovejših črpalk Mitsubishi Electric je od 43 dB(A) dalje. To jih uvršča med najtišje na trgu.
vitanest toplotne črpalke
Oblika podstavka za zunanjo enoto toplotne črpalke
  • Na delovanje toplotne črpalke vpliva tudi podstavek zunanje enote. Pri črpalkah Mitsubishi Electric je narejen tako, da olajša drenažo in preprečuje nastajanje ledu na zunanji enoti. Črpalka zaradi tega deluje maksimalno zanesljivo v vseh vremenskih razmerah.

  • Proizvajalec toplotnih črpalk Mitshubishi Electric nenehno skrbi za izboljšave. Zadnji model njihove toplotne črpalke je iz leta 2017, pohvali pa se lahko z zelo elegantnim videzom. Barvna kombinacija bele in antracitne poudarja mehkobo linij, medtem ko se temna zaščitna rešetka in ozadje ventilatorskega dela nevsiljivo vklopita v okolje. Obliko in videz naprave je opazila tudi strokovna žirija vrhunskih svetovnih industrijskih oblikovalcev in ji podelila pravico uporabe znaka Red Dot.
  • Nenazadnje naj izpostavimo še dve za zdravje pomembni dejstvi, zaradi katerih so toplotne črpalke zrak-voda tako priljubljene med kupci. Ob njihovi uporabi namreč ne nastajata niti strupeni ogljikov monoksid niti dim. Zaradi varčnega, uporabniku in okolju prijaznega delovanja lahko za toplotno črpalko zrak-voda Mitsubishi Electric pridobimo tudi subvencijo po pogojih Eko sklada.

vitanest toplotne črpalke

Več: Vitanest