Ljubitelji lepih interierjev vedno iščemo nove načine dekoracije prostorov, nove načine, kako v ambient vnesti originalnost, unikatnost, poseben stil in nadstandardno eleganco. Tudi lastniki najstarejše ribje restavracije v Ljubljani Operne kleti so za svoje goste želeli z nečim posebnim osvežiti interier. Odločili so se za stensko dekorativo, ki vzame dih.

»Razvoj stenske dekorative nudi vedno nove tehnične možnosti. Danes je tako mogoče prosto združevati različne dekorativne tehnike na eni površini, kar odpira nove poti za ustvarjalnost,« pripovedujejo pri podjetju Penzel, ki je glavni »krivec«, da je danes Restavracija Operna klet resnično nekaj posebnega. Unikatna notranjost so ustvarili s pomočjo materialov Valpaint ter šablon, ki so se ujemale z arhitekturo objekta, izbor barv pa so prilagodili temu, da se v ambientu lepo dopolnjujejo z lučmi, pogrinjki in drugimi detajli.

A tak imeniten interier ne nastane čez noč in zahteva ogromno znanja, ki pa ga imajo pri podjetju Penzel, vodilnem na področju stenske dekorative v Sloveniji, veliko, saj se stalno udeležujejo izobraževanj in izpopolnjevanj, da lahko ponudijo res najnovejše dekorativne storitve.

In kako točno nastanejo dekorativne stene, kot jih lahko občudujete v Operni kleti in še marsikje drugje? Osnova so, kot rečeno, dekorativni premazi za posnemanje različnih cementnih učinkov italijanskega proizvajalca Valpaint ter stenske šablone, s katerimi je možno ustvarjati dekoracije z vintage pridihom.

»Posebne šablone so lahko izdelane iz številnih materialov in omogočajo, da se na trdo površino nanese izrezan dizajn, pri čemer gre lahko za črke v določeni pisavi, umetniško risbo z različnimi obrisi in še marsikaj drugega. Ta vsestranska tehnika omogoča ustvarjanje rešitev, ki so z estetskega vidika popolnoma edinstvene in lahko v notranje prostore vnesejo unikaten karakter,« pravijo pri Penzlu in dodajajo, da je rezultat lahko združitev dveh svetov: po eni strani je tu minimalističen sodoben pridih, po drugi pa šablona, ​​ki je v bistvu retro. Vse to se na steni harmonično združi v svežo, sodobno in hkrati nostalgično estetiko. Trik je v reprodukciji originalnih okraskov (šablona), ki so na steni videti tako, kot bi bili zakopani pod eno plastjo barve.

Valpaint premazi omogočajo dekoraterjem, da se odpravijo iz cone udobja in poiščejo nove oblike umetniškega izražanja, kar Petru in Aleksandru Gorečanu, ki stojita za podjetjem Penzel, odlično uspeva. O tem največ povedo že realizirani projekti z Operno kletjo na čelu in pa naraščajoče povpraševanje po tovrstnih storitvah. Če želite več o stenskih dekoracijskih tehnikah izvedeti tudi vi, vas veliko informacij čaka na spletni strani ali pa se oglasite v salonu v Šenčurju, kjer lahko najbolje spoznate vse možnosti stenske dekorative in ostalih storitev, ki jih ponuja podjetje Penzel.

Sponzorirana vsebina