Naj bo karta Londona v dnevni sobi ali atlas sveta v spalnici: zemljevidi so postali popularen način oblačenja sten in vnašanja barv v prostor. Sploh zdaj v poletnih časih, ko sanjarite o tem, kam vse bi odpotovali, si s takšno dekoracijo lahko popestrite stanovanje. Izbire je več kot dovolj!

Satelitsko

NASINI sateliti nenehno krožijo okoli Zemlje in shranjujejo posnetke mest, pokrajin, oceanov. Ti posnetki so na voljo tudi v obliki stenskih tapet in slik, in sicer pri Point Two Design. Izberete mesto, naročite satelitski posnetek in že ga imate lahko na steni. Cena se giblje okoli 100 EUR za 1 m2.

Vintage

Vintage zemljevid lahko prinese tudi modernemu prostoru posebno dimenzijo. Na primer starinski posnetek Bahamov na zavesi za prhanje ustvari posebno atmosfero: kot da se ne kopate doma, ampak nekje v eksotičnih deželah.

Atlas

Zemljevid sveta na steni v dnevni sobi ali celo otroški sobi je lahko zelo poučna zadeva. Ne bodite presenečeni, če bodo otroci nenadoma postali pravi poznavalci geografije. Izberite tapeto, ki je samolepilna in jo je možno tudi hitro odstraniti ali prestaviti na drugo steno.

Detajli

Namesto karte sveta se lahko odločite za karto mesta ali še bolje podzemne linije vlakov. Ta je običajno zelo detajlna, z imeni ulic, postajališč … Takšna karta pride posebej do izraza na steni v hodniku ali jedilnicah.

Na lestencu

Pozabite na globus, lestenec je veliko boljša ideja, sploh če ste popotnik po duši in imate radi stalno pred očmi vse celine – še posebej zvečer in ponoči, ko prižgete luč.

London

London nekoliko drugače. Nalepite ga na steno v obliki črno-belega zemljevida brez podrobnosti. Imenitno se poda v moderne ambiente, v katere nočete vnesti dodatnih barv, ampak le eleganco.

Fotografije: Pinterest