Morda se vam deževni dnevi zdijo turobni in melanholični, nas pa, nasprotno, prav razveseljujejo. Zakaj? Ker takrat končno vsi opazijo naše novo stojalo za dežnike!

Stojalo za dežnike je uporaben in hkrati dekorativni element, ki varuje tla pred mokroto in vlago, seveda pa lahko vanj postavimo tudi suhe dežnike. Po navadi takšno stojalo namestimo v bližino vhodnih vrat, bodisi na hodnik, verando, v gospodinjsko sobo, pa tudi v garaži ali garderobni sobi mesto za hrambo dežnikov nikakor ni odveč.

Večina stojal je prostostoječih in na voljo v najrazličnejših materialih (ratan, kovina, keramika, jeklo …), spodaj pa imajo praktično vsa prostor za odtekanje vode, da ta ne curlja na tla. Po velikosti so stojala lahko večja ali manjša, pri čemer ožja in višja stojala postavimo v manjše hodnike, če imamo prostora več, pa lahko investiramo v konkretnejši garderobni kos pohištva, ki ima poleg odlagališča za čevlje integrirano še obešalo za plašče in stojalo za dežnike.

Foto: einrichten-design.de

SOU, Systemtronic

SOU je stojalo, ki ga je oblikoval Tomoya Tabuchi. Narejeno je iz treh barvanih jeklenih panelov in primerno za odlaganje manjših ali večjih dežnikov. Na voljo sta dve obliki: kot prostostoječe ali stensko stojalo.

Stojala Cascando

Pri proizvajalcu Cascando so stojalom za dežnike posvetili veliko pozornosti, saj izdelujejo kar sedem različnih in za interjerje vseh stilov. Od podolgovatih, zaobljenih do okroglih in oglatih. Glavnina jih je iz aluminija, pladnji za zajem dežnih kapelj pa so iz nerjavnega jekla.

Stojala Garden Trading

Zelo vsestranski so tudi pri proizvajalcu Garden Trading. Izdelujejo stojala najrazličnejših slogov (od modernih do rustikalnih), velikosti in materialov. Kaj pravite na ta iz jekla, ratana in hrasta?

STEP, Müller Moebel

Stojalo STEP je izdelano iz 3 mm pločevine, in sicer tako, da med sabo povezuje tri različno velike cilindrične tulce, namenjene hrambi zložljivih ali klasičnih dežnikov. Postavimo ga lahko v vse vhode ali pisarne. Stojalo je oblikoval Philipp Günther leta 2016.

https://www.pinterest.de/pin/418131146648318525/

Poppins, Magis

Edward Barber in Jay Osgerby sta leta 2010 za Magis oblikovala stojalo Poppins. Je iz standardne v kalupe brizgane ABS umetne mase s svetlečim zaključkom. Odporno je na vse vremenske vplive, zato lahko stoji tudi zunaj.

BIP, Rexite

Praktično, elegantno in mehko zaobljeno stojalo v obliki cveta je iz kombinacije dveh materialov, jeklenega droga ter polikarbonatnega obroča in pladnja za zbiranje vode. Oblikoval ga je Raul Barbieri.

Maura, Viadurini

Zelo stabilno iz železa narejeno stojalo za dežnike bo prepričalo vse ljubitelje lepega. Bodisi v beli ali bež barvi prinese v prostor eleganco, a tudi romantičnost, ki jo predstavljajo metulji. V višino meri 55 in v širino 25 cm.