Vsak dom ima svojo zgodbo. Zgodbo svoje okolice, svoje gradnje, svojih uporabnikov. Če pa povprašate še numerologe, pa naj bi imel vsak dom tudi svoj značaj, tak, ki ga pogojujejo števila.

Numerologi verjamejo, da obstaja mistična povezava med števili in posameznimi dogodki. To tisočletno vedno je začel razvijati že Pitagora, danes pa je široko uporabljena kot orodje za spoznavanje sebe, drugih oseb, prostorov ali idej. Če vas numerologija resnično zanima – ali pa če želite le drugačen (in po pravici povedano, zabaven) vpogled v vaš dom – so spodnje ugotovitve kot nalašč za vas.

Začnemo z ugotavljanjem numerološkega števila vašega doma, ki sega med 1 in 9. Če tako npr. živite na naslovu Tista ulica 164, bo numerološko število vašega doma znašalo 1 + 6 + 4 = 11. Če, kot v našem primeru, dobimo dvomestno število, seštejemo še števke tega števila, tj. 1 + 1 = 2. 

Večkrat je številka vašega stanovanja še pomembnejša od hišne številke, tako da lahko v tem primeru preučite obe števili. Če živite na Drugi ulici 15 v stanovanju št. 18, boste tako preučili števili 1 + 5 = 6 in 1 + 8 = 9.

1: Neodvisnost, inovacija, moč

numerologija

Dom z numerološko številko ena je odličen za samozaposlene ali samske, saj njegova energija omogoča vzdrževanje neodvisnosti, avtonomije in osebne svobode. To je pravi dom za tiste, ki začenjajo posel, delajo od doma ali pa le želijo raziskati svoje meje. Življenje v takšnem domu lahko poveča vašo samozavest in odločnost. Seveda pa obstajajo tudi slabe plati: dom s številko ena ima veliko prostora za osredotočanje na samega nase in zelo malo prostora za druge ljudi – partnerje ali poslovne partnerje. Če torej iščete družinski dom, to ni mesto za vas.

2: Negovanje, udobje, senzibilnost

numerologija

Numerološko število dve je popolno nasprotje števila ena. Tak dom je poln pripadnosti. Njegova energija je prava za ljubeče odnose, za predanost skupnosti, za harmonično bivanje. Dom s številom dve je odličen za romantične partnerje, mlade družine in dobre prijatelje, saj vzbuja občutke udobja. Ker je numerološko število dve senzibilno in sentimentalno, je tak dom odličen za vse, ki so radi obkroženi s fotografijami družine in prijateljev, in ki obožujejo obiske, sploh takšne, nabite s čustvi in ljubeznivostjo.

3: Zabava, kreativnost, optimizem

numerologija

Numerologi verjamejo, da je število tri napolnjeno s kreativnimi vibracijami, zato je dom z numerološkim številom tri odličen za umetnike in kogarkoli s kreativnim poklicem. Je tudi pravo mesto za velika druženja, domače zabave in uživanje življenja. Dom s številom tri je odličen za nove začetke (najsi gre za družino ali novo umetniško delo), a njegova energija večkrat prispeva k raztresenosti, pomanjkanju osredotočenosti oziroma k zapravljivosti.

4: Praktičnost, zaščita, prizemljenost

numerologija

V numerologiji ima število štiri zelo strogo, prizemljeno noto – iz česar sledi, da ima dom z numerološkim številom štiri dobro energijo za disciplino, strukturo in odgovornost. Je odlično mesto za širjenje posla ali družine oziroma za prevzem nadzora nad financami. To je odličen prostor za vse, ki bolj od spremenljivosti cenijo stabilnost – vsaj za štirimi stenami. Ta dom je zelo zemeljski, zato bodo v njem odlično uspevale vse rastline – od domače zelenjave do lončnic.

5: Aktivnost, družabnost, dinamičnost

numerologija

Dom z numerološkim številom pet je prostor številnih zabav. Ima živahno energijo, zato je odličen za tiste, ki so po duši gostitelji. Ker prostor s številom pet vase vabi spremembe, vseskozi oddaja duh prehodnega doma. Če iščete mir in stabilnost, ju ne boste našli tu. A vaš čas v domu s številko pet bo na vas pustil vseživljenjski pečat: ljudje, ki živijo tu, bodo čutili spodbudo za polno življenje in neustrašni optimizem. Tu se boste naučili sprejemati drugačno, uživati v dinamičnih spremembah in se spoprijeti s svojimi strahovi.

6: Ljubezen, harmonija, družina

numerologija

Dom z numerološko številko šest je odličen za družine – to je svetišče, kjer se vsak čuti dobrodošel. Otroci in domači ljubljenčki, pa tudi vaši gostje, se bodo tu počutili “kot doma”. Prebivalci domov s številom šest lahko njegovo nežno energijo še obogatijo z udobnim pohištvom in obilico rastlinja. A tudi v domu s številko šest obstajajo izzivi, saj je prežet z intenzivnim občutkom odgovornosti. Zato se velikokrat zgodi, da doma – za katerega smo tako odgovorni – sploh ne želimo zapustiti. Zabubljeni med štiri stene tako ne izkusimo vseh lepot, ki nam jih ponuja svet.

7: Razmislek, introspekcija, duhovnost

numerologija

Numerološko število sedem ima intimno in skrivnostno vibracijo. Tako bo vsak dom, ki nosi to število, v vas vzbudil željo po globokem razmisleku. Tak dom je na kožo pisan introvertiranim ljudem, pisateljem, znanstvenikom in profesorjem, ter vsem, ki si v svojem življenju želijo prostora umika in tišine. Je prostor, kjer lahko v miru zadihamo in najdemo stik s samim seboj. V takšnem domu se trudimo vzdrževati minimalističen slog, ki nam bo omogočil globoko osredotočanje nase. 

8: Blaginja, obilje, ambicije

numerologija

Dom z numerološkim številom osem spodbuja rast in ambicije, zaradi česar je odličen prostor za podjetnike in tiste, osredotočene na kariero – sploh, če delo opravljate od doma. Če želite povečati svoj status, položaj, finančne zmožnosti ali celo svojo družino, je to pravi dom za vas. A ambicioznost s seboj ne prinese miru – morda se boste znašli v začaranem krogu materializma, kjer boste svoje bogastvo vedno znova skušali manifestirati v notranji opremi, kar lahko postane utrujajoče in neizpolnjujoče.

9: Sočutje, sprejemanje, skupnost

numerologija

V domu z numerološkim številom devet se prav vsi počutijo dobro, saj je le-ta poln ljubeznive energije, ki vase vabi mimoidoče in obiske od vsepovsod. Tu se boste naučili veliko o sebi in o drugih. Energija števila devet spodbuja kreativnost, duhovnost, nesebičnost in odpuščanje. Osebnost te hiše vas bo podpirala pri spreminjanju sveta na bolje – korak za korakom.