Ko se začne jesen in se dnevi krajšajo, mnogi razmišljajo, kako bi iz bivalnih prostorov pregnali temačnost in privabili vanje čim več naravne svetlobe. Eden od pogosto spregledanih, a zelo učinkovitih načinov je vgradnja strešnih oken. Ta lahko v trenutku spremenijo mansardo v vabljiv, svetel in optimističen dom.

Brez dnevne svetlobe ne gre

Ali veste, da morajo biti bivalni prostori po predpisih osvetljeni z 20 odstotki okenskih površin glede na tlorisno površino? Dnevna svetloba močno vpliva na fizično in psihično počutje. Dokazano je, da izpostavljenost naravni svetlobi izboljša razpoloženje, preprečuje depresijo, poveča produktivnost in celo spodbuja k boljšemu spancu. S tem, ko v prostore, kjer preživite največ časa (dnevna soba, kuhinja, pisarna …) poleg fasadnih oken premišljeno umestite še strešna okna, povečate njihovo osvetljenost kar za dvakrat, s tem pa izboljšate tudi kakovost svojega življenja.

Poleg tega dnevna svetloba zmanjša tudi potrebo po umetni razsvetljavi, posledično pomaga prihraniti pri računih za elektriko in zmanjša vaš ogljični odtis. Seveda pa je pogoj, da si omislite kakovostna strešna okna, ki so izolativna (toplotno in zvočno) in trajnostna.

Strešno okno prepušča dvakrat več naravne svetlobe v primerjavi z vertikalnim oknom enake velikosti, medtem ko okno na ravni strehi osvetli prostor do trikrat bolje v primerjavi s fasadnim oknom.

Odločite se za nakup več strešnih oken in uživajte v prednostih, ki vam jih prinašajo različne možne kombinacije

Ko razmišljate o strešnih oknih, imate običajno v mislih po eno strešno okno v vsakem mansardnem prostoru. Kar je seveda bolje kot nič, a zavedati se je treba, da lahko dotok svetlobe skozenj dostikrat ovirajo druge stavbe, drevesa in nadstreški. Zato h kakovosti bivanja pod poševno streho zelo močno prispevajo različne kombinacije strešnih oken. To pomeni, da kombinirate po dve, tri, štiri strešna okna ali celo strešni balkon v različnih postavitvah. Svetlobe je v tem primeru občutno več, enakomerneje je porazdeljena po prostoru, razgledi so še lepši, zmanjšajo se padajoče sence po pohištvu, vzdušje v ambientu pa postane bolj harmonično in prijetno. Več strešnih oken pomeni tudi boljše prezračevanje, kar je še posebej dobrodošlo v kuhinjah in v vročem delu leta.

VELUX ponuja široko paleto različnih kombinacij strešnih oken – od Dvojčka VELUX, dveh strešnih oken, ki sta postavljeni drugo ob drugem, do VELUX DUO, kjer sta dve okni združeni v eno, saj med njima ni špirovca. Za velike prostore sta dobrodošla Trojček VELUX oziroma kombinacija treh strešnih oken v enem okvirju, medtem ko se v dnevnih sobah še posebej odlično obnese Četverček VELUX s štirimi okni, ki dajejo občutek odprtosti in svetlosti prostora.

Opremite vaša strešna okna s senčili in roletami, da si s tem zagotovite optimalne pogoje za bivanje v mansardi čez vse leto!

Čeprav je dnevna svetloba bistvenega pomena, je enako pomemben tudi nadzor nad njo, zlasti v tistem delu dneva, ko je najmočnejša. Strešna okna senčite enako kot fasadna, z notranjimi in zunanjimi senčili, z njimi pa pomagate v prostoru vzdrževati udobno temperaturo, preprečujete bleščanje, ščitite pohištvo pred razbarvanjem zaradi UV žarkov, predvsem pa prilagajate količino svetlobe, ki vstopa v prostor. Zunanja senčila, ki so nameščena pred oknom, preprečujejo segrevanje mansarde, v kombinaciji z notranjimi pa lahko dosegajo tudi optimalno zatemnitev, potrebno za nočni počitek.

Notranje senčilo Siesta, ki zagotavlja optimalno zatemnitev, je popolna izbira za spalnice in otroške sobe. Zunanje mrežasto senčilo zaustavi sončno toploto do 70 %, vendar ne zastira čudovitega pogleda skozi okno.

Jesen je idealen čas za vas, da kupite nova strešna okna oz. zamenjate stara. Zakaj?

Strešna okna so zares nepogrešljiv element vsakega doma in prav jeseni je najboljši razmislek o investiciji vanje. Razlogov je več. Prvič je vreme prijetnejše, zato bodo monterji delo na strehi lahko opravili brez ekstremne vročine ali mraza. Drugič boste s strešnimi okni pregnali iz prostorov temačnost, jesensko-zimsko melanholijo, poskrbeli za najboljši izkoristek dnevne svetlobe, ki je v tem času na voljo in predvsem dosegli energijske prihranke:

Tretjič vam ponujamo odličen razlog za vaš nakup strešnih oken v jesenskem času. Posebna ponudba VELUX je že tukaj, namenjena pa je vsem tistim, ki preurejate podstrešje, prenavljate obstoječo mansardo ali ste v postopku novogradnje in se zavedate pomena večje osvetlitve prostorov.

Ne zamudite ugodne priložnosti – zagotovite si senčilo Siesta za samo 1 evro!

Kaj morate storiti, da si zagotovite senčilo Siesta za 1 EUR:

  1. Od vključno 3.10. do vključno 12.11.2023 opravite nakup vsaj treh strešnih oken VELUX skupaj z izdelki za vgradnjo in zunanjim senčenjem (npr. zunanje mrežasto senčilozunanja roleta SOFTzunanja roleta ALU).
  2. Shranite račun in ga fotografirajte ali skenirajte.
  3. Obiščite spletno stran www.velux.si/akcija, kjer izpolnite obrazec, priložite račun in naročite želeno senčilo Siesta (velikost, barva, vodila).
  4. Po oddaji obrazca, ekipa VELUX preveri veljavnost oddanih podatkov in uredi dostavo naročenega senčila za 1 EUR.

Več o jesenski akciji in pravilih prodajne akcije si preberite >>> TUKAJ.  

Več inspiracijskih vsebin >>>  www.mojamansarda.si

Sponzorirana vsebina