Nakupovalne navade se spreminjajo in kot kažejo raziskave, si danes ponudbo stavbnih elementov, ki jih potrebujemo pri gradnji ali prenovi doma, ogledamo najprej na spletu, šele nato v živo v trgovini. To velja tudi za vhodna vrata. Da bo predpriprava na nakup vaših sanjskih vrat res temeljita in kar najbolj po vašem okusu, so pri Inothermu pripravili spletni konfigurator, v katerem lahko oblikujete vrata po svojih željah, nato pa se ob obisku salona o izbiri posvetujete še s prodajalci. Tako boste resnično dobili kakovostna, personalizirana vhodna vrata, seveda skupaj v paketu s strokovno montažo in odzivnim servisom.

Časi, ko so vse hiše in stanovanja imeli enake vhode in vhodna vrata, so mimo. Danes si lahko zamislite vrata, kakršna vam le padejo na pamet, in najboljši proizvajalci vam jih brez težav izdelajo. »V osnovni ponudbi imamo na izbiro preko 400 različnih dizajnov vrat,« pravijo pri Inothermu, vodilnem evropskem proizvajalcu aluminijastih vhodnih vrat; od dizajnerskih in modernih ravnih linij, trendovske elegance do brezčasne uglajenosti tradicionalnega sloga. Vse modele je možno spreminjati po želji naročnika. »Lahko izdelamo tudi vrata po skici naročnika, to so v celoti unikatna personalizirana vrata,« pravijo.

Kakšna vrata so prava za vas?

Neskončno število možnosti pomeni, da je včasih kar težko ugotoviti, kaj vam je pravzaprav sploh všeč in kaj potrebujete. Naj vam pomagamo in namignemo: osnova naj bodo kakovostna, varna, najbolje aluminijasta vrata z dobrimi termoizolacijskimi lastnostmi, medtem ko se pri dizajnu prepustite domišljiji in seveda izbiro uskladite z arhitekturo svoje nepremičnine. Čar vratom zagotovo dajejo naslednji dodatki, ki odsevajo vaš osebni slog:

Barve

Pomemben element pri oblikovanju popolnih vrat je barva, ki zaokroža celostno podobo. V splošnem nanjo sicer najbolj vpliva slog objekta, torej barva fasade, strehe, oken ter žaluzij. Vsekakor pa ne pozabite na svojo osebnost in na zgodbo, ki jo z barvo vašega vhoda želite sporočiti. Če se odločite za vrata po naročilu, imate namreč odlično priložnost, da izrazite svojo drznejšo plat in se odločite za unikatne barvne kombinacije. Izbirate lahko med mat ali sijaj barvnimi toni po RAL lestvici, strukturnimi in metalnimi barvnimi toni, lesnimi dekorji, rustikalnimi lesnimi dekorji ter dekorativnimi dekorji. Spletni konfigurator vrat, o katerem več izveste spodaj, vam omogoča, da pred končno odločitvijo preizkusite vse možnosti dizajna v virtualnem svetu.

Motivna ali ornamentalna stekla

Če se odločite, da bodo vaša vhodna vrata vsebovala steklo, izberite večslojno termopan steklo, ki ima zelo dobre izolativne lastnosti.

Je vaša veža precej temačna in zato od vhodnih vrat upravičeno pričakujete, da bodo odigrala tudi funkcijo okna? Potem brez stekla ne bo šlo. Pri Inothermu so pripravili bogat izbor motivnih in ornamentalnih stekel različnih odtenkov in oblik, od klasičnih kvadratnih do okroglih in polkrožnih. Stekla so lahko preprosta prozorna, parsol barvno tonirana ter satinasta in reliefna, ki nikoli ne pridejo iz mode. Na voljo vam je tudi pestra izbira motivov, za bolj romantične so tu rustikalna vitražna in obarvana emajlirana stekla. Za tiste, ki imate radi malce razkošja, pa tudi možnost okrasitve vhodnih vrat s čudovitimi kristali Swarovski.

Držala, kljuke, potezala

Imate raje kljuko ali držalo? Če želite svoja Inotherm vrata opremiti s klasično kljuko, jo lahko izberete iz široke palete kakovostnih in estetsko dovršenih kljuk iz cinkove zlitine ali nerjavečega jekla. Poleg srebrnih odtenkov so tu še zlati in črni modeli. Kaj pa pravite na potezalo? Vratna potezala v zadnjem času postajajo vedno bolj priljubljena, odločite se lahko bodisi za štirikotno ali okroglo obliko oziroma za skrito držalo. Vratna potezala so lahko opremljena s čitalcem prstnih odtisov ali točkovno osvetlitvijo s pomočjo LED tehnologije, ki je dekorativni in praktični element, saj vam omogoča boljši pogled v temi, če se vračate domov zvečer oziroma ponoči.

Način odpiranja

Še ena od pomembnih odločitev, ki prispeva k samemu dizajnu vrat, pa je, ali boste vrata odpirali na klasičen način s ključem ali morebiti sodobneje – s čitalcem prstnih odtisov, numerično kodo ali telefonom? Brez pretiranega razmišljanja se odločite za slednjo možnost.

Inothermov pametni sistem odpiranja vrat INOSMART kot prvi v eni napravi združuje vse tri sodobne načine odpiranja, zagotavlja udoben in varen način vstopa vsem članom družine in odpravlja skrbi zaradi pozabljenih ali izgubljenih ključev. Poleg izjemne aktivne varnosti s samodejnim motoriziranem zaklepanjem in praktičnosti; že serijsko namreč vključuje tudi upravljanje z Led osvetlitvijo, nadzor pristopa s preverjanjem poskusa nepooblaščenega vstopa in možnost dodajanja urnikov. Dodajanje urnikov pomeni, da lahko določeni osebi, denimo čistilki ali sosedu, omejite vstop v objekt na točno določen dan in uro. Celotni sistem pa upravljate in nadzirate preko aplikacije na mobilnem telefonu.

Spletni konfigurator – oblikujte svoj vhod

Da se boste lažje odločili, katera vrata so vam najbolj pisana na kožo, si pomagajte s spletnim konfiguratorjem. Gre za izjemno napredno rešitev, ki omogoča popolno personalizacijo vrat. Lahko  oblikujete različne izvedbe vrat in si enostavno izberete svoja najljubša aluminijasta vhodna vrata, jih prilagodite po svojih željah ter jim dodate različne opcije opreme.

A to še ni vse, kar zmore konfigurator. Ta vam namreč omogoča tudi, da alu vhodna vrata, ki ste jih pravkar oblikovali po svojih željah, prestavite v sliko vašega doma oziroma pročelja ter tako že pred naročilom preverite, kako dobro se ujemajo z njegovo trenutno podobo. Tako boste lahko ob nakupu prepričani, da ste zares oblikovali popolna vhodna vrata po naročilu.

Pri Inothermu poskrbijo za strokovno in pravilno montažo, kar zagotavlja vrhunske izolativne lastnosti in optimalno delovanje vrat več desetletij.

Trendi

Kakšna vrata so moderna ta hip? Zagotovo takšna enostavnih linij. Popularna so osnovna polna vrata ravnih linij s poravnano ali utopljeno izvedbo držala, kar pričara brezčasno eleganco vrat in doma. »Pri barvah oziroma površinskih premazih vrat pa je v zadnjem času zelo aktualna antracit siva barva RAL 7016 in moderni lesni dekorji predvsem v rustikalnih izvedbah. V ponudbi imamo  številne  lesne in dekorativne dekorje, ki jih na alu površino nanašamo s posebno tehnologijo barvanja, kar zagotavlja naraven in avtentičen izgled,« pravijo pri Inothermu.

Ker pa še tako dober konfigurator ne more popolnoma nadomestiti pristne osebne izkušnje, se oglasite v njihovem razstavnem salonu, kjer si boste barve in dodatke, ki ste jih izbrali v konfiguraciji, lahko ogledali še v živo. Na obisku se boste lahko prepričali o kakovosti in prilagodljivosti Inothermovih vrat ter skupaj s strokovnjaki dokončno oblikovali alu vrata svojih sanj.

***

Družinsko podjetje Inotherm se lahko pohvali s 25-letno tradicijo izdelovanja vhodnih vrat in je največji evropski proizvajalec vrat iz aluminija, ki so zelo cenjena na največjih evropskih trgih. Vsa vrata znamke Inotherm so plod lastnega  razvoja, proizvedena so v proizvodnji s sodobnimi CNC obdelovalnimi centri ter moderno steklarno in robotsko lakirnico, kar zagotavlja najvišje standarde kakovosti. 250 zaposlenih na leto proizvede 32.000 kosov unikatnih vrat po želji naročnika.