Nekateri ljudje ob horoskopih le zamahnejo z roko, češ »lari fari«, drugi pa ne naredijo niti koraka, ne da bi se prej posvetovali z zvezdami. Če ste v tej drugi skupini, potem boste gotovo navdušeni nad horoskopom, ki vam bo pomagal opremiti dom. Rešil vas bo vseh dizajnerskih dilem, vam svetoval primerne barve in priporočil dekorativne elemente, ki so pisani na kožo vašemu horoskopskemu znaku.

Oven

Barva: rdeča

Ovni so vedno v akciji. Ne prenesejo pastelnih barv, zato zanje nikakor niso primerni nevtralni interjerji. Živeti z ovnom tudi pomeni, da se je treba sprijazniti z nenehnim prestavljanjem pohištva in močnimi poudarki. So rojeni podjetniki, zato bolj kot imenitno posteljo, potrebujejo dobro pisalni mizo. Ker v prostem času radi berejo, so tudi knjižni regali glavno pohištvo v njihovem domu. In ko za Ovna kupujete darilo, ne morete zgrešiti s kazalnikom za knjige ali namizno svetilko.

Bik

Barve: zelena, rjava

Biki lahko po cel dan preživijo v postelji. Vendar ni nujno, da spijo, v ležečem položaju tudi delajo, telefonirajo in kujejo načrte. Zato je več kot očitno, da je postelja najpomembnejši kos pohištva v njihovem domu. So rojeni esteti, cenijo umetnost, zlasti slike in kipe. Kot zemeljski znak se ne bojijo umazati rok z zemljo na vrtu. Lepa okolice hiše je zanje enako pomembna kot urejena notranjost. Za darilo lahko Biku kupite vazo.

Dvojčka

Barva: rumena

Dvojčkom je težko slediti. En dan prebarvajo steno na roza, že naslednji dan jim ta barva gre na živce. Vendar je to le del njihovega šarma in živeti z njimi pomeni, da se je treba navaditi in sprejeti njihovo spreminjajoče se razpoloženje. A vsaj dolgčas ni nikoli! Veliko raje kot doma preživljajo čas zunaj, predvsem pa okoli sebe ne marajo preveč stvari. To jih nervira. Imeti pameten telefon je zanje veliko pomembneje kot kakšen imeniten kos pohištva. Ko Dvojčku kupujete darilo, izberite kaj praktičnega.

Rak

Barve: srebrna, siva

Raki so navezani na stvari. Ničesar ne vržejo proč, zato se jim v stanovanju stalno kopiči navlaka. Ob sebi potrebujejo nekoga s smislom za minimalizem, kajti drugače bi bil njihov dom poln krame. Radi se zadržujejo doma in gostijo pri sebi prijatelje. So družinski, zato je po vseh stenah videti slike njihovih družinskih članov do petega kolena nazaj. Niso zelo drzni z barvami, raje imajo nevtralnejše odtenke. Okvir za sliko bi bil pravo darilo zanje.

Lev

Barva: zlata

Levi potrebujejo ob sebi ogenj (brez kamina so nesrečni) in velika okna, skozi katera prodira v dom obilo naravne svetlobe. Ljubijo drage dekorativne elemente, glamuroznost in stvari, ki se svetijo. Velik udoben naslanjač je kraj, kjer radi preživijo največ časa. In tudi vse ostalo mora biti veliko. Najprimernejše darilo za leva je težko najti – biti mora res spektakularno.

Devica

Barva: rjava

Device so rojene perfekcionistke. Dom stalno prečesavajo s sesalnikom v roki, zato je videti kot iz revije. Vedno premislijo dvakrat, preden investirajo v nov kos pohištva in nikakor ne marajo ničesar zavreči. Njihov dom je eklektičen, poln stvari iz različnih časovnih obdobij, vendar to predvsem zaradi tega, ker so zelo preračunljive in varčne z denarjem. Iščete darilo za devico? Ne kupujte ničesar preveč pisanega: lonček za rože bi bil kar pravi.

Tehtnica

Barve: vijolična, roza

Tehtnice lahko desetletja živijo v povsem nespremenjenem domu. Vendar to ne pomeni, da niso kreativne. Kadar se lotijo preobrazbe doma, pa to storijo na polno. Pri tem ne poslušajo nasvetov in ne najamejo pomočnikov, saj same vedo, kaj je zanje najbolje, navsezadnje so tudi same umetniške duše. Prostor, kjer preživijo največ časa, je garderoba, ki naj bo nujno opremljena z veliko vgradno omaro. Rade imajo sveže rože, zato tudi izbor darila zanje ni težak: s šopkom jih najbolj razveselite.

Škorpijon

Barve: črna, rdeča

Pogumen in pustolovski, vedno pripravljen pomagati – to je škorpijon. Rad ima preproste stvari in temne barve. Črna mu je pisana na kožo, manj pa pasteli. Veliko se posveča detajlom in dodatkom, kot so jedilni pribor in krožniki. Izbere naj art deco stil, izogiba pa naj se angleškim rožastim vzorcem.

Strelec

Barva: bela

Strelci okoli sebe potrebujejo veliko prostora, majhna stanovanja niso zanje. Čeprav so malo doma, morajo imeti zračen dom: bele stene, visoke strope, občutek odprtosti. S svojih potovanj prinašajo vedno kakšne nove dodatke, najsi bo preproge ali dekorativne predmete. Radi imajo rastline, zato jim lahko podarite zalivalko. Ali pa kar koli drugega z etno vzorcem.

Kozorog

Barve: temno zelena, črna

Kozorogi so deloholiki in jih skoraj nič ni doma. A takrat ko so, ljubijo udobje. Opremljanja doma se lotijo zelo resno, vedno dajo prednost tradicionalnemu stilu pred modernim dizajnom. Usnjena zofa skoraj ne sme manjkati, saj je po njihovem mnenju večna in jo lahko podedujejo celo otroci. Enako je z vsem drugim v stanovanju. Raje manj in to zelo kakovostno. Najboljše darilo zanje: izogibajte se kiča. Kupite nekaj, narejenega v Švici in ne na Kitajskem.

Vodnar

Barva: škrlatna

Vodnarji ljubijo svobodo, so strastni in z glavo mnogokrat v oblakih. Po drugi strani imajo radi dom opremljen po standardih najnovejše tehnologije, vse upravljajo preko mobilnih aplikacij, ljubijo moderen stil, njihov dom je pogosto precej ekstravaganten, opremljen z lučmi, ki se ugašajo na glasovni ukaz. Glavo imajo vedno polno idej, hladilnik pa izbrane hrane. Ta zodiakalni znak je tudi lačen umetnosti, grafik in slik. Najboljše darilo zanje? Karkoli za na steno!

Ribi

Barva: mornarsko modra

Ribe so rojene notranje oblikovalke. Dizajn imajo v krvi in rade posedujejo veliko stvari, naj bo to pohištvo ali kaj drugega. Čeprav tega ne priznajo na glas, so globoko v sebi materialistke. Ker se njihovo razpoloženje stalno spreminja, imajo navadno vsako sobo drugačno, opremljeno v svojem slogu. Najbolj pomirjujoče nanje delujejo črno-bele fotografije na stenah, ob obisku pa jih lahko razveselite z dišečo svečo ali blazino za jogo.

Fotografije: Pinterest