Dizajn modernega podeželskega doma je priljubljen in očarljiv slog, ki ostaja v trendu. K priljubljenosti tega sloga je v ZDA prispevala zelo gledana oddaja Fixer Upper na HGTV, ki jo vodita Chip in Joanna Gains. Notranje oblikovanje modernega podeželskega doma združujejo tradicionalne značilnosti klasičnega doma s sodobnimi elementi, kar ustvari edinstven in udoben bivalni prostor.

Vse bolj priljubljen

Slog modernega podeželskega doma temelji na združevanju tradicionalnih in sodobnih elementov. Navdih črpa iz klasičnega podeželskega oblikovanja, ki poudarja udobje, naravne materiale in prijetno vzdušje. Hkrati vključuje sodobne oblikovalske elemente, da ustvari videz, ki je aktualen in ustreza današnjim estetskim standardom.

Ključni elementi tega sloga so vintage dodatki v kombinaciji s starinskim in sodobnim pohištvom, restavrirano pohištvo in dekorativni dodatki ter umetniška dela iz prejšnjih obdobij. Vse to doda prostoru značaj in čar, ustvari toplino in domačnost.

Njegov estetski videz je priljubljen tudi med vplivneži in lastniki domov, ki radi razkazujejo svoje domove na družbenih omrežjih, kot sta Instagram in Pinterest. Na splošno je sodoben podeželski dizajn eleganten in praktičen ter daje občutek toplega bivalnega prostora, občutek doma.

Slog, ki združuje tradicionalno udobje s sodobnim pridihom

Ena od značilnosti sloga modernega podeželskega doma je nevtralna barvna paleta v kombinaciji s kontrastnimi črnimi elementi. Uporaba belih, sivih in zemeljskih tonov ustvarja čist in sofisticiran videz, naravni materiali, kot so les, kamen in kovina, so pogosto dodani za ustvarjanje rustikalnega in prijaznega ambienta. Mešanica tekstur, kot so grobe tkanine, rustikalen les in grobo obdelan kamen, dodajo prostoru globino in značaj.

Vzdolžne lesene obloge na stenah in stropu so priljubljen detajl, ki doda teksturo. Odprti tlorisi so pogosti, saj omogočajo naravni pretok med prostori in večji občutek povezanosti med družino in gosti. Vintage dodatki, kot so rustikalni kosi pohištva in predelani dodatki, dodajajo značaj in šarm. Oblikovanje je preprosto in funkcionalno, s poudarkom na praktičnosti za vsakodnevno življenje.

Kakšna je razlika med podeželskim in kmečkim slogom?

Moderen podeželski in kmečki slog imata nekaj podobnosti, vendar med njima obstaja kar nekaj razlik. Za sodoben podeželski slog so značilne bele ali svetle nevtralne barve, ki dajejo čistejši in bolj sodoben videz, medtem ko v kmečkem slogu zasledimo svetlejše pastelne barve, cvetlične ali pikčaste vzorce.

Kmečki slog najdemo na francoskem podeželju in v podeželskih kočah. Oba sloga v svojo dekoracijo vključujeta predvsem rustikalen in obnovljen les, keramiko, kovine in dekorativne košare, čeprav v sodobnem podeželskem slogu najdemo bolj sodoben dekor, ki doda modernejši dotik podeželskemu videzu.

Z združevanjem starega in novega sodoben podeželski slog ponuja svež in posodobljen pogled na tradicionalno oblikovanje, je popolno ravnovesje med klasičnim šarmom in moderno eleganco, kar ima za posledico edinstven in lep bivalni prostor. Sodoben podeželski slog ustvarja udoben ambient, ki izžareva toplino in značaj ter je brezčasen.