Če ste ravno na tem, da boste v zabojnik za tekstil odnesli obrabljene kavbojke, razmislite še enkrat. Namesto da se od njih poslovite, jih raje reciklirajte v različne dodatke za dom. Navdih lahko poiščete v spodnjih predlogih:

Blazina za klop

ambienti iz džinsa

Klop bo še bolj udobna, če boste nanjo položili blazino, ki jo mimogrede naredite sami. Potrebovali boste šivalni stroj z iglo za džins, peno, stare kavbojke in škarje. Kavbojke boste morali razrezati tako, da dobite čim večjih uporabnih kosov blaga, ki jih nato sešijete skupaj kot krpanko. Napolnite s peno in mehka klopna blazina je gotova.

Preproga

ambienti iz džinsa

Nekaj mehkega za noge ali vašega hišnega ljubljenčka. Za izdelavo denim preproge boste potrebovali mrežo z luknjicami, ki jo odrežete na poljubno velikost. Kavbojke narežite na nekaj centimetrske trakove in jih nato zavezujte okoli luknjic.

Košara

ambienti iz džinsa

Brez skrbi, da izdelate takšno košaro, ne potrebujete posebnih ročnih spretnosti. Čas zanjo si vzemite na kakšen deževen dan, še prej pa si priskrbite naslednje potrebščine: par starih kavbojk oziroma hlačnic, ki jih odrežete po potrebi, ter iglo in sukanec, da košari spodaj zašijete dno.

Izveski za steno

ambienti iz džinsa

S starimi hlačami lahko okrasite steno. Naredite etno izveske, za katere potrebujete stare kavbojke različnih barv za ombre učinek, leseno palico in vrv. Izdelava je nadvse enostavna, pri njej lahko pomagajo tudi otroci.

Pogrinjek

ambienti iz džinsa

Iz starih kavbojk odstrižete kvadrat (najboljši je del iz zadnjice z žepom, kamor lahko zložite pribor). Pogrinjka ni treba niti zarobiti, saj bo nanitkan ob robovih še bolj izviren.

Organizator

ambienti iz džinsa

Hlačam izrežete žepe in jih z vročo lepilno pištolo prilepite na podlago, ki je lahko lesena, iz stiropora ali kakšnega drugega materiala. V žepe boste lahko shranili najrazličnejše drobnarije.

Okrasna blazina

ambienti iz džinsa

Džins je trpežen material, ki ga je lahko vzdrževati in tudi prati. Okrasna blazina iz denima bo prava popestritev za kavč, posteljo ali fotelj.

Foto: Pinterest, KARE Design