Na klifu severovzhodne obale Sicilije je arhitekturni biro VMaison prenovil počitniški objekt z idiličnim razgledom na Sredozemsko morje. Vila se z velikimi okni odpira v svoje okolje ter tudi s skrbno zamišljeno opremo sledi glavnemu motu tega otoka: uživati v počasnih ritmih življenja in prebujati svoje čute.

Glavna arhitektka prenove Veronica Zimbard je v projekt vstopila z vso predanostjo, saj je vodila tako nadzor na gradbišču kot načrtovala izris in postavitev pohištva po meri. Za glavno barvno paleto si je zamislila svetle tone, ki delujejo sveže, medtem ko intenzivno moder odtenek, ki ga je zaslediti na stolih, blazinah in dodatkih, povezuje prostore s sredozemsko pokrajino. Linije pohištva so mehke, zaobljene, s svojimi vijugami ustvarjajo toplo okolje, v družbi pop dekorja pa tudi eklektično vzdušje.

Pritličje, obkroženo z dvema velikima terasama, se odpira na morje skozi veliko dnevno sobo, namenjeno sprostitvi in ​​druženju. Glavni protagonisti tega prostora so velika lesena pravokotna miza – kot nalašč za organizacijo dolgih kosil in večerij –, hrastova bifejska konzola iz brušene medenine in stoli, prevlečeni v lan naravnega odtenka.

Poleg dnevne sobe je v ločenem prostoru manjša pisarna, opremljena s svetilom iz brušene medenine ter v panamsko tkanino oblečen naslanjač, malo naprej na vzhodni strani hiše pa je še kuhinja. Okoli velikega kuhinjskega otoka so postavljeni žametni barski stoli Ottavio, ki jih krasijo detajli iz črnega lesa in noge iz brušene medenine.

Celotno zgornje nadstropje zavzemajo spalni prostori. Glavna spalnica z razkošno posteljo in žametno oblazinjeno klopjo ustvarja prijeten in udoben občutek, ki se nadaljuje tudi na terase. Za ureditev zunanjosti je arhitektka izbrala tone in odtenke okoliške pokrajine, vse pohištvo – mize, sedežne garniture in stoli – pa je izdelano iz tikovine, materiala, ki mu sonce in morska sol ne prideta do živega.

S tem projektom je arhitektka Veronica Zimbaro spet dokazala vso svojo ustvarjalnost, in to ravno na njeni rodni Siciliji.

Arhitektura: Veronica Zimbaro, VMaison