Ljubitelji rož in zelenja veste, da niso kar vsi cvetlični lončki in korita dobri za vaše ljube rastline. Plastika in druge umetne mase se sicer zdijo poceni in dobra odločitev, vendar se kmalu izkaže, da so le kratkega roka uporabe in da se že po sezoni ali dveh začnejo luščiti, njihova barva bledi, ker se zaradi menjave temperatur raztezajo in krčijo, pa tudi izgubljajo obliko. Veliko boljša izbira so izdelki za vrt iz trpežnejšega materiala, kot je vlaknocement. Ne samo, da so odporni na vreme, praktično ne potrebujejo niti nobenega vzdrževanja. A kje jih dobiti? Obrnite se na podjetje Eternit Slovenija: z unikatnimi vlaknocementnimi izdelki za vrt vas bodo navdušili!

Življenjski prostor že dolgo ni več omejen samo na interjer in notranjo arhitekturo, temveč se zlasti v toplejšem delu leta pokaže tudi vse večja pomembnost zunanjih prostorov. Vsi si namreč poleti radi razširite in podaljšate svoj dom na vrt, teraso ali balkon in seveda želite, da je tudi tam vse lepo urejeno in estetsko opremljeno.

Brezčasen dizajn, ki se ga ne boste nikoli naveličali.

Ker pa je pri načrtovanju vrtov in teras treba upoštevati tudi vremenske pogoje, naj bodo zunanje pohištvo in pripomočki, kot so cvetlična korita, kar najbolj trpežni, kakovostni, hkrati pa tudi estetski in praktični. Vlaknocementi izdelki za vrt se v vseh omenjenih kategorijah izkažejo za vrhunske, zato so tako pri ljubiteljskih vrtnarjih kot tudi profesionalcih najboljša izbira.

Edinstven material
Rastline ljubijo naravno!

Ko se torej odločite, da boste osvežili in polepšali izgled svojega vrta in zunanjega dela hiše, zdaj veste: lončki za začimbe, manjša in večja korita za rože in gojenje zelenjave ali celo pohištvo naj ne bodo iz hitro minljivih materialov, ki se jih po vrhu še ne da reciklirati, ampak raje vlaknocementni. To je edinstven material, že stoletja uporabljen za strešne kritine in fasadne obloge, zato mu preverjeno ne sneg, zmrzal ali mraz ne pridejo do živega, kot tudi ne ogenj. Cvetlični lončki iz vlaknocementa so enako lepi prvi dan in čez mnogo let kasneje – in to povsem brez vzdrževanja.

Moj betonski vrt
Kolekcija Moj Betonski vrt.

Trpežnost, negorljivost in odpornost na hlad pa ni vse, s čimer se lahko pohvali vlaknocement. Gre za snov, ki se jo lahko zelo lepo tudi oblikuje in pri Eternitu so to izkoristili do popolnosti. V svoji ponudbi imajo ekskluzivne izdelke za vrt znanih oblikovalcev, kar pomeni, da združujejo estetiko, izjemno sodobno obliko in funkcionalnost. Vsak kos je ročno oblikovan in podpisan, na voljo v številnih barvnih odtenkih, zato lahko z njimi ustvarite prijeten ambient na terasi ali sanjski vrt. Prav posebno linijo med oblikovalci pa predstavlja kolekcija oblikovalke in arhitektke Tine Rugelj – Moj Betonski vrt, ki je namenjena vsakemu, ki ima rad naravni videz materiala.

Miza iz vlaknocementa oblikovalke in arhitektke Tine Rugelj je kljub tankosti materiala izredno odporna.
Uravnava vlago, omogoča dihanje
Različnih barvnih kombinacij je veliko, zato zlahka najdete pravi izdelek zase.

In zakaj se ravno v vlaknocementnih koritih rastline tako dobro počutijo? Ker je ekološko prijazen in se ga da 100-odstotno reciklirati. Rastlinam omogoča dihati, poleg tega pa pomaga uravnavati vlago. Je izjemno vzdržljiv in trajen, kakršna je tudi obstojnost barve zaradi visokokakovostnega sistema barvanja v masi. Nenazadnje se izdelki za vrt iz vlaknocementa lahko odlično kombinirajo z ostalimi vlaknocementimi izdelki, kot so valovita strešna kritina Valovitka ali fasadne plošče Swisspearl, brez zadržkov pa se podajo tudi v drugače zasnovane zunanje ambiente – naj bodo bolj moderni ali klasični. Skratka, povedano po domače: z Eternitovimi izdelki za vrt ne morete zgrešiti!

Tudi živali obožujejo vlaknocementni material.

Še več o unikatnih vlaknocementnih izdelkih za sanjski vrt pa preberite tukaj.

Foto: Eternit Slovenija, www.eternit.si