Dekorativne aluminijaste letvice z videzom lesa prinašajo v arhitekturni prostor novo harmonijo in obstojnost. Ko jih zagledamo, lahko skoraj začutimo duh gozda, a brez bojazni pred njegovim minevanjem.

Lesene fasade so dolgo simbolizirale našo željo po tem, da bi del narave prenesli tudi na naše domove. Toda ta povezava ima pogosto svojo ceno. Sijaj, ki ga daje lesena fasada, lahko izgine, če je ne vzdržujemo. S prvimi znaki staranja, ko les posivi, videz stavbe pogosto postane drugačen, za marsikoga manj privlačen. Je torej ta naravni element res tisto, kar želite? Ali pa iščete nekaj, kar je brezčasno, stabilno, ne da bi pri tem žrtvovali estetiko in harmonijo z naravo?

Guardi alu lesena fasada se zdi kot odgovor na to dilemo. Aluminij, material, ki je po svoji naravi odporen proti vremenskim vplivom, se združuje z videzom lesa, da bi ustvaril ravnovesje med obstojnostjo in lepoto. Dekorativne fasade, izdelane iz tega materiala, se ne spreminjajo, ne zahtevajo barvanja ali popravkov. Ostanejo, kot so bile ustvarjene, s stabilnostjo, ki presega čas. Morda je prav to tisto, kar nam danes manjka: občutek trajnosti in zanesljivosti v svetu, ki je nenehno v gibanju. Ko gledamo te fasade, občutimo umirjenost, saj vemo, da bo njihova lepota obstala.

Za novogradnje in tudi starejše hiše

Dekorativne aluminijaste fasadne obloge, sestavljene iz lahkotnih aluminijastih letvic, prinašajo novo dimenzijo v dialog med konstrukcijo in estetiko. Njihova preprostost vgradnje odraža elegantno rešitev sodobnih izzivov gradnje.

Da bi v celoti izkoristili njihove prednosti, je najbolje, da se za aluminijaste letvice odločite že pred izdelavo fasade na hiši. Tako lahko mojstri iz podjetja Elšnik, d.o.o., pripravijo podkonstrukcijo, na katero se letvice preprosto pritrdijo z vijaki, ki ostanejo povsem skriti.

Seveda se lahko dekorativne aluminijaste fasade namestijo tudi na že obstoječe objekte ali starejše stavbe. To zahteva nekaj dodatnega dela, saj je treba podkonstrukcijo sidrati skozi izolacijo, a rezultat je enako trden in stabilen.

Primerne tudi za teraso

Ne samo da te letvice polepšajo vhod, ampak so idealne tudi za napušče nad teraso in druge dele hiše ter za porton. Iz njih se lahko zasnuje celo zaslon, ki zastira pogled na teraso. Z njimi lahko ustvarite poenoten videz, ki je hkrati trajen in odporen proti vremenskim vplivom.

Dekorativne aluminijaste fasade, zaradi svoje trdnosti, omogočajo varno pritrditev dodatkov, kot so viseče košare z rožami ali okrasni venčki, ki popestrijo vhod in dodajo toplino domu.

Preprosto vzdrževanje in desetletja lepote

Inovativna tehnika prašnega barvanja in večslojni nanos barve, ki se dvakrat zapeče v peči, omogoča, da aluminijaste letvice z videzom lesa desetletja ohranijo svoj prvotni videz. Medtem ko les potrebuje stalno oljenje in barvanje, aluminij ostaja čist in z njim nimate skrbi. Ko se na letvicah nabere prah ali pajčevina, je vse, kar je potrebno, preprost poteg z metlo ali krpo, tako kot pri čiščenju aluminijastih vrat ali oken.

Bogata izbira barv

V družinskem podjetju Elšnik, uradnem predstavništvu za Guardi Slovenija, boste spoznali, da simfonija barv in materialov dosega novo dimenzijo. Ponujajo vam bogat izbor aluminijastih letvic, kjer lahko izbirate med videzom smreke, bora, češnje ali hrasta. Posežete lahko tudi po širši paleti odtenkov po RAL-lestvici in se odločite za barvo, ki se bo najbolje ujemala s celotno zasnovo vaše hiše.

S preprosto namestitvijo in brez potrebe po zapletenem vzdrževanju aluminijaste letvice postanejo skoraj nezamenljiv element sodobne arhitekture. Idealne so za tiste, ki si želijo združiti plemenito estetiko z vsakodnevno praktičnostjo. V tem kontekstu lahko pustite naravni les v njegovem prvotnem okolju, v gozdu, in svoj dom obogatite s funkcionalnostjo in lepoto aluminijastih letvic, ki jih odlikuje neverjetna obstojnost.

Za več informacij obiščite www.alu-ograje.com ali pokličite na 040 502 999.  

Sponzorirana vsebina