Spekel je zadnjo potico, zdaj bi ga pa vrgli stran? Nikar! Obrabljen, popraskan star pekač je še vedno uporaben. Z malo domišljije ga lahko spremenite v imenitno svetilo, okvir za ogledalo ali lonec za rože.

Vsakemu človeku se enkrat v življenju zgodi, da njegova kolekcija loncev in posod za peko preseže zmogljivosti kuhinjskih predalov in omar. Najkasneje takrat je čas za pospravljanje. Veliko kovinskih, aluminijastih pekačev se z leti uporabe itak odrgne, izrabi in skrivi, tako da najbrž ne bo težko narediti prostora za nove. Vendar tudi stari niso za v koš. Reciklirajte jih v kaj od naslednjega:

Poličnik

Aluminij je zelo trpežen material, zato lahko iz pekača večjih dimenzij naredite poličnik, ki se niti pod veliko težo predmetov ne bo upognil. Poleg tega bo aluminij dal izdelku shabby chick šarm, ki se zelo lepo poda v rustikalne ambiente.

Odlagalnik za ustvarjalni pribor

Potrebujete tri okrogle ali pravokotne pekače različnih dimenzij in povezovalni stebriček. Ko vse skupaj sestavite, dobite shranjevalni prostor za šiviljski/ustvarjalni pribor, kopalniške pripomočke ali pa dvonadstropni podstavek uporabite na jedilni mizi za postrežbo peciva.

Lonec za rože

Še lepše kot potice iz starega pekača dišijo rože. Vanj najprej položite kamenčke za drenažo, nato nasujte zemljo in posadite rože. Nas so prepričale sukulente.

Lestenec

Lestenec v prostor prinese razkošje in eleganco; naj bo kupljen ali narejen doma. Zelo unikaten in nekaj posebnega bo lestenec iz starega kovinskega pekača za potice. Napraviti ne potrebujete drugega kot ustrezno luknjo na dnu in že ga lahko obesite pod strop.

Ogledalo

Navaden okrogel pekač za peciva ali torte se mimogrede spremeni v okvir za ogledalo. Pri steklarju dajte odrezati kos ogledala, da bo po velikosti ustrezal pekaču in ga z lepilom za steklo prilepite na dno. Dobljeno ogledalo bo popestrilo hodnik, dnevno sobo, toaletni kotiček ali spalnico.

Foto: Pinterest