Zavihajte rokave, zberite ostanke vodovodnih cevi, ki vam ležijo po garaži, in se lotite izdelave pohištva in dodatkov za dom. Regali, police, obešala, svetila, celo posteljni ovir lahko naredite z nekaj konci vodovodnih cevi. Takšno pohištvo se lepo poda v moderne, urbane prostore in vanje vnaša industrijski slog bivanja.

Obešalnik za brisače

vodovodne cevi

Če v kopalnici še nimate primernih obešal za brisače in odlagalnih površin, izdelajte stenski obešalni regal iz vodovodnih cevi. Spodaj naj bo prostor za brisače, zgoraj pa za police.

Medijsko stojalo

vodovodne cevi

Cevi lahko uporabite na nešteto različnih načinov. Eden je tudi namesto nog za mizo, stol ali medijsko stojalo. Če poleg kovinskih cevi uporabite še recikliran les, dobite rustikalno-industrijski kos pohištva, ki bo v hipu postal centralna atrakcija dnevne sobe.

Bar

vodovodne cevi

Dom se po navadi opremlja postopoma. Nekatere stvari dodajate tudi kasneje, ko se potrebe bolj jasno pokažejo in že točno veste, kaj hočete. Ena od takšnih potreb je tudi servirni voziček oziroma bar na kolesih. Če ste ročno spretni, ga iz lesenih plošč in vodovodnih cevi lahko napravite kar sami, za navdih naj vam predlog s fotografije.

Svetila

vodovodne cevi

Vodovodne cevi se imenitno znajdejo v vlogi svetil za kopalnico, hodnik, bralni kotiček… Svetila iz cevi so največkrat namizna, lahko pa tudi stenska ali talna.

Konzolna miza

vodovodne cevi

Miza je ena najpreprostejših reči, ki jih lahko naredite sami. Uporabite pocinkane vodovodne cevi za noge in kos lesene plošče za ploskev. Privijačite ter postavite ob kavč ali kam drugam.

Knjižni regal

vodovodne cevi

Nekaj dodatnih knjižnih polic vedno pride prav, sploh v domovih, kjer živijo knjižni molji. Za knjige lahko iz cevi naredite police ali pa se lotite kar izdelave celotnega regala. Potrebovali boste dovolj dolge cevi, kolenčne vezi, T-kose, križne kose, spojke … in seveda police, ki so lahko asimetrično razporejene za boljši vizualni učinek.

Vodilo za zavese

vodovodne cevi

Pozabite na lesena vodila za zavese. Pocinkane cevi so bolj trpežne, praktično neuničljive in še magnet za oči. Poleg tega je montaža sila enostavna in tudi za samo izdelavo vodil ne potrebujete posebnih mojstrskih spretnosti. Odmerite potrebno dolžino cevi, na obeh koncih navijte zaključek in to je vse.

Mobilno stojalo za obleke

vodovodne cevi

Vam je zmanjkalo prostora v omari? Nikakor vam ni treba kupovati dodatne, saj si prostor za oblačila lahko poiščete tudi na stojalu za obešanje iz vodovodnih cevi. Lahko ga kupite ali naredite sami, pri čemer ne pozabite spodaj dodati še police za odlaganje čevljev in torb.

Ograja

vodovodne cevi

Stopniščna ograja iz pocinkanih vodovodnih cevi je primerna tako za zunanjo uporabo kot notranja stopnišča.

Shramba za drva 

vodovodne cevi

Če imate kamin, potem se najbrž srečujete s problemom, kam shraniti drva. Stojalo iz pocinkanih cevi je dobra rešitev. Lahko ga imate celo na koleščkih, da ga po potrebi pripeljete čisto pred kamin, kadar vanj nalagate drva. Preostali čas pa naj seveda stoji nekje v kotu, da ni v napoto.

Fotografije: Pinterest