V kuhinji pogosto zmanjka prostora. Čeprav se na prvi pogled zdi dovolj velika, je ob kopici prehrambnih izdelkov in pripomočkov za kuhanje potrebna velika mera spretnosti, kar se tiče skladiščenja nepogrešljivih spremljevalcev.

Stvari v kuhinji se pogosto nezadržno kopičijo, sploh na majhni površini pa jih hitro pričnemo odlagati na delovni pult, kjer nam ob pripravi hrane pride prav vsak centimeter prostora. V urejeno kuhinjo ni potrebno vložiti gore denarja, dovolj je že nekaj časa in iznajdljivosti.

Živila kot so moka, kava, kosmiči, testenine,… ki niso hitro pokvarljiva in jih je potrebno hraniti na sobni temperaturi, shranite v posode, ki jih lahko lično položite na police. Tako se boste znebili embalaže v predalih in poskrbeli za uporabno kuhinjsko dekoracijo. Vsako posodo označite z napisom, da boste v hipu vedeli, kaj se nahaja v njej in si s tem prihranili veliko časa.

Vir: angelamariemade.com

Ne veste kam z vinskimi kozarci? Če jih imate položene na polici se v njih nabira prah, če so preveč na dosegu rok se hitro razbijejo. Pod polico lahko ustvarite prostor kot nalašč za shranjevanje vinskih kozarcev, če ste dovolj spretni, ga lahko izdelate kar sami, sicer pa se raje obrnite na mojstre.

Vir: Ballard Designs

Skladišče z začimbami se hitro širi, sploh če se radi potikamo po svetu in s potovanj prinesemo sestavine, s katerimi popestrimo vsakodnevno kulinariko. Obstaja nekaj odličnih načinov, kako shranjevati začimbe. Če imate odveč predal, ga lahko spremenite v začimbnega, začimbe pa pretresete kar v majhne steklene lončke za vlaganje in jih označite. Dobro mesto za skladiščenje je tudi na hrbtni strani vrat omare.

Vir: Pinterest

Določeni kuhinjski pripomočki kot so lesene žlice, krožniki,… lahko uporabimo kot dodatke za dom. Namesto, da jih pospravljamo v omare in predale jih obesimo na steno ali položimo na police. Tako prihranimo na prostoru obenem pa poživimo našo kuhinjo.

Vir: iamhayleystuart.com

Nakupovalni seznam še vedno zapisujete na listke? Uporabite raje navadno črno tablo, na katero lahko s kredo pišemo živila, ki jih v kuhinji primanjkuje, ob tem pa tudi lepe misli in prikupna sporočila. Listki se hitro izgubijo, tablo z seznamom pa le fotografiramo in nosimo ves čas seboj.

Vir: pineandprospecthome.com