Radiatorji, ki so sicer odlična metoda ogrevanja, zavzamejo veliko prostora in se nikakor ne vklopijo v vaš urejen ambient. Na srečo jih lahko zaprete v sodobne pokrivnike ali omarice, ne da bi s tem zmanjšali njihovo grelno sposobnost, s tem pa pridobite še nekaj vedno potrebnega odlagalnega prostora.

Material

Les, kovina in akril so dobri prevodniki toplote, a ju nikakor ne smete položiti preblizu radiatorja, da materialov ne poškodujete: zgornja polica naj bo od vrha radiatorja odmaknjena vsaj 10 centimetrov. Poleg tega omogočite čim večji pretok zraka, da bo radiator ohranil svojo vlogo, zato naj bo sprednja stranica vedno dovolj odprta, na zgornji stranici pa lahko pustite odprtino, v katero vgradite kovinsko rešetko, skozi katero bo v prostor uhajal topel zrak.

Majhni pokrivniki za radiatorje

pokrivnik za radiatorje

Če želite skriti svoj radiator in pridobiti nekaj odlagalnega prostora, je dobra ideja že samo polica nad radiatorjem in kovinska mreža (ali lesene letvice) na ostalih stranicah. Da bi radiator še dodatno povezali z obstoječim ambientom, polico dekorirajte in nad radiator obesite fotografije ali veliko ogledalo, kar bo zaokrožilo novo nastalo prostorsko dekoracijo.

Regal z radiatorjem

pokrivnik za radiatorje

Če se radiator nahaja ob daljši steni, je morda smiselno, da pokrivnik vklopite v širši dizajn obstenskega regala. Tako se bo radiator kar stopil s pohištvom, vi pa boste pridobili dodaten shranjevalni prostor.

Pokrivnik, ki služi kot klop ali sedišče pod oknom

pokrivnik za radiatorje

Večina radiatorjev je nameščenih neposredno pod okna, zato je smiselno, da pokrivnike združite v lepo podokensko klop, iz katere boste lahko (na toplem) opazovali prve snežinke oziroma pridobili prostor za posedanje, ko se pri vas na novoletni zabavi oglasijo obiski.

Sodobni pokrivniki

pokrivnik za radiatorje

Če že pokrivate radiator, ga nikar zgolj ne skrijte – z dodatnim grafičnim vzorcem mreže ali sodobnimi izrezi lahko prostor še dodatno obogatite.

Fotografije: Pinterest