Mlada družina, ki med tednom živi in dela v Silicijevi dolini, je želela vikende preživljati bolj umirjeno, proč od hektičnega vsakdana. V ta namen so si visoko v gorah, blizu jezera Tahoe, zamislili svoj drugi dom. Izvedbo in detajle sta jima pomagala uresničiti arhitektka Cynthia Wang iz studia Ren Architecture in notranji oblikovalec Jamie Bush.

Hiša je del smučarske in golfske skupnosti Martis Camp in je le ena od mnogih, raztresenih po okoliških iglastih gozdovih. Po zaslugi Wangove in Busha je popolnoma prilagojena individualnemu okusu in potrebam družine; zanjo so na primer značilne drzne, moderne linije ter materiali, ki bodo z leti razvili patino in kot nekaj samoumevnega postali del naravne krajine. Kamen, jeklo, steklo in les cedre, ki sestavljajo fasado, so uporabljeni tudi v notranjosti objekta, kar spretno briše meje med notranjim in zunanjim prostorom. Hrastove obloge in stenske obloge iz plute, beton in tla iz beljenega oreha pa po drugi strani ustvarjajo globino in teksturo v notranjosti. Steklena fasada daje občutek bivanja prav sredi starih sekvoj, ki obkrožajo hišo.

Prostorne sobe se prelivajo ena v drugo in ustvarjajo vzdušje, ki hkrati poudarja odprtost in intimnost. Kuhinja in dnevna soba tvorita enotni bivalni prostor ter se ob odprtih drsnih vratih skorajda zlijeta z vrtom. Kuhinjski otok z armaturo Elio by Dornbracht neposredno meji na jedilnico in razkošno sedežno garnituro, vse skupaj pa je prepleteno v enobarvnem konceptu temno sivih površin, ploščic, pohištva in dodatkov.

Domiselna variacija toplih sivin prevladuje tudi v drugih prostorih. V otroški sobi pade v oči stenska poslikava, ki prikazuje panoramski pogled na zasnežene gorske vrhove, medtem ko v spalnicah parket iz beljenega oreha in preprosto pohištvo zagotavljata domače in sproščujoče vzdušje. Namesto televizije je iz postelje mogoče občudovati gozd, ki prikazuje najbolj neverjetne posnetke okolja.

Zasnova kopalnic je podobno skromna in vključuje lesene letve, kamen in originalne viseče luči. Na vsakem od umivalnikov prav tako najdete armature Dornbracht, tokrat linijo Tara v brušeni platini. Klasični dizajn pa v obeh kopalnicah postavi le še piko na i.

Fotografije: Dornbracht