Časi, ko smo ob omembi zime najprej pomislili na zasnežene strmine in smučanje, so za mnoge minili. Zdaj se pred prihajajočo kurilno sezono bolj ali manj sprašujemo samo še to, kako se bomo ogrevali in koliko nas bo to udarilo po žepu. A bojazni so odveč. Če bomo zaupali izkušenim na področju ogrevalne tehnike, bodo prihajajoči meseci še vedno brezskrbni. Pri Kronotermu, ki letos praznuje že 30 let obstoja, za varno zimo svetujejo nakup ene od njihovih izpopolnjenih toplotnih črpalk!

Ko govorimo o toplotnih črpalkah, ne moremo mimo slovenskega uspešnega podjetja, ki je skoraj v središču Slovenije, natančneje na Gomilskem. Kronoterm je sinonim za kakovost, prijetno družinsko podjetje ter inovacije na področju okolju prijaznega ogrevanja in hlajenja. Poslanstvo podjetja je že od ustanovitve naprej projektiranje, razvoj, proizvodnja in implementacija visokotehnoloških naprav za varčno ter okolju prijazno ogrevanje in hlajenje. Nenehno vlaganje v znanje in razvoj, napredna tehnologija, strateške partnerske povezave, kakovost in fleksibilnost proizvodnje in storitev, tehnična podpora partnerjem in strankam ter visoko usposobljena servisna podpora so vrednote in prednosti, zaradi katerih je podjetje prepoznavno kot strokovno najbolj usposobljeno in zaupanja vredno. Njihove izredno učinkovite naprave skrbijo za udobje v skoraj 100.000 objektih doma in v tujini.

Od domače garaže do enega najsodobnejših laboratorijev v Evropi

Velike uspešne podjetniške zgodbe so se začele naključno ali pa s skromnimi začetki nekje doma v garaži. Kronoterm pri tem ni nobena izjema. Podjetje, ki se je sprva imenovalo Termo-tehnika, je pred tridesetimi leti ustanovil Rudi Kronovšek. Doma v svoji garaži. Rudi Kronovšek je bil sicer vizionar in razvojnik s smislom za podjetništvo ter pionir na področju toplotnih črpalk že od leta 1976. V velikem slovenskem podjetju z gospodinjskimi aparati, kjer je bil ta čas zaposlen, je razvil prvo generacijo serijsko izdelanih sanitarnih toplotnih črpalk v Sloveniji. Njegova želja po razvoju številnih možnosti uporabe toplotnih črpalk ga je vodila do ustanovitve lastnega podjetja.

Začetki niso bili vedno lahki, a ob izredni podpori žene Cvetke si je Rudi počasi in uspešno utiral pot v ogrevalni tehniki. Sledila je prva proizvodnja linija sanitarnih črpalk, čez nekaj let že širitev podjetja iz ene delavnice in garaže v večje poslovne prostore, ki so bili odločilni in hkrati nujni za vzpostavitev nove linije ogrevalnih toplotnih črpalk. Leta 2010 je z vodenje podjetja prevzel njegov sin Bogdan, ki nadaljuje Rudijevo strast do razvoja toplotnih črpalk. “Žene me kreativnost. Izdelava stvari, ki koristijo drugim, ustvarjanje nekaj novega, kar ni generično,” pravi direktor podjetja Kronoterm. Z novo generacijo je prišel čas tudi za novo blagovno znamko in pozneje še preimenovanje podjetja. Njihovi uspehi so prerasli takratne prostore in leta 2015 so se preselili v velike proizvodnje prostore streljaj od prejšnjih, v katerih je tudi eden najmodernejših laboratorijev v tem delu Evrope. Več kot 300 m2 velik laboratorij z dvema testirnima komorama omogoča vrhunsko raziskovalno delo, nujno za razvoj novih, še boljših toplotnih črpalk.

Večkratni »evropski prvaki« na področju toplotnih črpalk

Uspehe podjetja Kronoterm potrjujejo tako številni zadovoljni uporabniki njihovih naprav, kot tudi stroka. Trikrat so postali ‘evropski prvaki’ kot radi rečejo. Njihova toplotna črpalka je bila trikrat razglašena za najboljšo toplotno črpalko v Evropi, kar je izjemen dosežek. Številni dosežki in nagrade, predvsem na področju inovacij, pa so tudi tisto, kar jih poleg zadovoljstva uporabnikov žene k razvoju še učinkovitejših naprav ter izboljšav na vsakem koraku. Za svoje uspehe in naprave so prejeli številna nacionalna in mednarodna priznanja ter nagrade. Med drugim so prejeli priznanje Gazela Savinjske regije, nagrado Archiproducts, znak odličnosti Made in Slovenia, naj inovacija po mnenju javnosti, okolju prijazen izdelek. Lani so postali ambasadorji mednarodne kampanje I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.

Z novimi trendi in tehnologijami do še uspešnejše prihodnosti

Enega izmed pomembnih korakov je Kronoterm naredil z razvojem nove generacije toplotnih črpalk ADAPT. Toplotna črpalka je poleg funkcionalnosti in izredne učinkovitosti prejela še estetsko vrednost. Naprava je oblikovno dovršena in skoraj neslišna, kar omogoča, da se zlije z okolico in postane nevidna. Kronoterm je z novo lastnostjo, vizualnostjo in hkrati izredno tihostjo napovedal nov trend v segmentu toplotnih črpalk. Šest različnih barv pa je samo še pika na i.

Savinjsko podjetje je inovativno tudi v tehnološkem smislu upravljanja svojih naprav. Eni od prvih so predstavili upravljanje na daljavo s pomočjo mobilnih naprav. Njihova aplikacija Cloud.KRONOTERM omogoča izredno uporabniško izkušnjo z upravljanjem in nadzorom delovanja toplotnih črpalk od kjerkoli in kadarkoli. Zasnovali so tudi AR aplikacijo za navidezno postavitev toplotne črpalke v katerikoli prostor. S pomočjo aplikacije lahko uporabniki vidijo kako bo toplotna črpalka videti pri njih doma, koliko prostora bo zavzela in kam bi jo bilo najbolje postaviti. Zadnjo inovacijo pa so predstavili lani, ko so na trg lansirali večstransko toplotno črpalko VERSI in postavili nov mejnik. Toplotna črpalka VERSI presega ustaljene uporabe naprave, saj je namenjena tudi za uporabo v stanovanjih. S tremi različnimi izvedbami in izredno kompaktnostjo omogoča postavitev naprave v najmanjše kotičke doma, tudi na podstrešje, pod stopnice ali na balkon.

Kronoterm s svojimi uspehi raste tudi v smislu zaposlovanja. V tridesetih letih so tako od idejnega vodje Rudija Kronovška prišli do več kot 110 redno zaposlenih. Kljub vse večji Kronoterm družini, ki je izredno povezana in pozitivno naravnana, pa načela in vrednote družinskega podjetja ostajajo enake. Kakovost in zadovoljstvo vseh deležnikov, tako zaposlenih, kupcev kot poslovnih partnerjev, prilagodljivost in odzivnost so na prvem mestu. Lahko rečemo, da je prihodnost podjetja Kronoterm vrhunska, tako kot je vrhunska njihova izvedba. Pri Kronotermu pravijo, da je teh prvih 30 let zgolj začetek, da najboljše šele prihaja.

V Kronotermu so vedno odprti za nova znanja in sodelavce, ki bi soustvarjali njihovo uspešno zgodbo in s tem bolj zeleno prihodnost. Prosta delovna mesta najdete na njihovi spletni strani. Za svetovanje in izbiro vam najbolj ustrezne toplotne črpalke pa jim pišite na info@kronoterm.com ali jih pokličite na 03 703 16 20.

Sponzorirana vsebina