Pomivalni stroj je tisti gospodinjski aparat, ki v kuhinji prihrani največ časa. Zato njegove izbire ne gre prepuščati naključju. Resda je prav vsak kos svoji glavni nalogi – pomivanju posode – razlike med stroji pa so največkrat nevidne, a ključne. Pred nakupom se osredotočite na to, koliko programov vam ponuja stroj, kakšna je njegova poraba vode in elektrike, koliko posode lahko vanj zložite in še na druge dodatne funkcije. Če poenostavimo in vam olajšamo delo: pomivalni stroji Miele so zanesljivo dobra izbira!

Kakšno izvedbo pomivalnega stroja izbrati, je predvsem odvisno od vaše kuhinje. Prostostoječ vam s svojim robustnim pokrovom lahko nudi dodatno delovno površino. Nadalje lahko stroj vgradite pod pult in ga s stranico v dizajnu kuhinje povsem skrijete očem. Ali pa se odločite za visoko vgradnjo na ergonomsko višino, kar olajša nalaganje posode vanj in iz njega. Udobje uporabe pa bo še večje, če bo stroj opremljen z nekaterimi naprednimi lastnostmi in funkcijami, kot so na primer naslednje:

Quick Power Wash: Najboljše pomivanje v manj kot eni uri

Program QuickPowerWash v 58 minutah doseže najboljše rezultate pomivanja in sušenja za normalno umazano posodo. Istočasno priporočamo uporabo tablet UltraTabs s krajšim časom raztapljanja, ki znaša samo 2–3 minute. Tako je moč čiščenja na voljo že takoj po začetku programa pomivanja.

BrilliantLight: Sijajen pregled

Ko odprete pomivalni stroj, patentirano krmiljenje vrat avtomatsko aktivira osvetlitev s štirimi močnimi svetlečimi diodami. Tako je notranjost stroja razsvetljena z briljantno svetlobo, zato je polnjenje in praznjenje košar občutno lažje.

WiFiConn@ct: Nikoli brez pomivalnega sredstva

WiFiConn@ct omogoča, da imate stalen pregled nad svojimi aparati Miele. Poleg sporočil o statusu lahko za vse stroje vidite tudi stanje napolnjenosti sredstev. Če se njihova količina bliža koncu, prejmete avtomatsko obvestilo. Vse, kar za to potrebujete, je aplikacija Miele@mobile.

Zasnova košar FlexLine: Za vse vrste posode

Pomivalni stroji Miele nudijo osupljive možnosti za vlaganje posode. Eleganten ročaj poskrbi za varen izvlek košare – udobno iz vsakega kota. Na polički za skodelice FlexCare imajo skodelice stabilen položaj. Sklede optimalno namestite na dvodelno vrsto zložljivih zatičev, vinske kozarce pa nežno zadrži mehko silikonsko oblazinjenje držala FlexCare.

ComfortClose: Najboljša zasnova vrat

Izkoristite večjo ergonomijo in udobje pri vsakdanjem delu: vrata pomivalnega stroja lahko odprete in zaprete z izjemno lahkoto. Če jih spustite, ostanejo v trenutnem položaju.

Pomivalni stroj XXL

Pomivalni stroj, visok 85 cm, z veliko komoro, ki vam nudi še več prostora v zgornji košari za velike kose posode ali dolgopecljate vinske kozarce.

Predal 3D MultiFlex: Maksimalna fleksibilnost

Predal za jedilni pribor je pri pomivalnih strojih Miele še izboljšan: zdaj lahko vanj vložite tudi majhne dele posode, kot so skodelice za espreso. Predal 3D MultiFlex je sestavljen iz srednjega in dveh stranskih delov. Levega lahko potisnete v desno, da dobite dovolj prostora za visoke vinske kozarce v zgornji košari. V desnem delu predala, ki ga je mogoče spustiti navzdol, pa udobno namestite velike dele pribora ali majhne kose posode.

Patentiran 3D-predal za jedilni pribor+

3D-predal za jedilni pribor+ je sinonim za prilagodljivost. Širina, višina in globina so spremenljive in se prilagodijo vsaki situaciji vlaganja. Zložljive vrste zatičev v srednjem delu vam omogočajo več prostora za velike kose pribora, kot so žlice za solato ali kuhinjski noži. Stranska dela predala pa lahko prestavite, da v zgornjo košaro namestite tudi dolgopecljate kozarce.

S tako opremljenim pomivalnim strojem ni bojazni, da vaša posoda ne bi bila vrhunsko oprana in posušena, in sicer pri minimalni porabi elektrike, vode in časa. V kuhinji se boste tako lažje posvečali drugim, pomembnejšim opravilom, saj bo za umazano posodo odlično poskrbljeno!

Več informacij o pomivalnih strojih Miele pa dobite na povezavi.

Foto: Miele