Vsi si želimo, da bi se naši gostje pri nas počutili prijetno in dobrodošlo, zato pred obiskom radi poskrbimo za red, čistočo in lepo dekoriran prostor. Ponujamo vam sedem dodatnih nasvetov, da se bodo gosti pri vas počutili še bolje kot doma.

Urejena predsoba naredi prvi vtis na obiskovalca. Pred vrata postavite zabaven predpražnik, v predsobi pa sprostite nekaj prostora za čevlje in plašče obiskovalcev. Naj ne manjka konzolna mizica z lepo dekoracijo (šopek rož in lepa družinska fotografija bosta pustila lep prvi vtis), ogledalo pa naj odseva naravno svetlobo. V predsobi naj vladata red in čistoča.

Dnevna soba naj bo urejena ‒ okrasne blazine lepo zložene, kavna mizica pospravljena in očiščena, knjižna omara pa brez prahu. Vaši gosti bodo brez dvoma opazili tudi vašo dekoracijo. Fotografije, platna in grafike, zanimiva preproga, udobni naslanjači, starinski kosi pohištva, sobne rastline … bodo pritegnile pozornost, zato jih skrbno izberite in lepo vzdržujte.

Foto: Pexels

Prav tako veliko o vas in vaši družini pove položaj in velikost vašega televizijskega zaslona. Notranji oblikovalci svarijo ‒ televizija naj ne bo v središču pozornosti (in središču prostora). Če je le možno, jo skrijte za drsnimi vrati ali pa jo kar najbolj nevidno integrirajte v knjižno omaro.

Naj lepo diši: ljudje se podzavestno osredotočimo tudi na neotipljive podrobnosti prostora, kot so naravna osvetljenost, akustika in prijeten vonj. Naj bo vaš dom dobro prezračen in odišavljen z vašo najljubšo aromo: sveže pečenim pecivom, šopkom španskega bezga, opranimi zavesami … Če pa ima vaš dom neprijeten vonj (po vlagi, na primer), pa najprej preberite, kako se ga znebiti.

Foto: Unsplash

Čista okna in izbrane zavese (roloji, pliseji …) lahko naredijo velik vtis na obiskovalce ‒ sploh, če se za njimi skriva lep razgled. Kako hitro in učinkovito očistiti steklo, da bo ostalo brez lis, preberite tukaj, za pravilno izbiro zaves pa nasvet najdete na tej povezavi.

Čistoča in red: pospravljena in čista kuhinja (minimum so prazni koši za smeti in čist lijak brez ostankov vodnega kamna), posesana in pomita tla ter seveda ‒ kopalnica kot iz škatlice. Umazanija je namreč tista, ki na naše goste naredi najslabši vtis. 

Foto: Unsplash

V kopalnici vse na dosegu roke: obiskom v kopalnici poleg najnujnejšega (čiste brisače, mila in toaletnega papirja) na vidno mesto postavimo še druge higienske pripomočke, ki morda pridejo prav: dodatne brisače za obraz, osvežilne in navadne robčke, zobno nitko, deodorant in parfum, seveda pa poskrbite tudi za prazen in čist koš za smeti.