Ko posijejo prvi sončni žarki in se ozračje otopli, pridejo kot martinčki na plano tudi kolesarji. Vedno več jih je na cestah, kolesarskih stezah in gozdnih poteh. Vse več jih kolo uporablja kot prevozno sredstvo na delo, in z rastjo temperature raste tudi njihovo število na naših cestah. Dejstvo je, da smo kolesarjenje vzeli za svoje in ugotovili, da je pot od točke A do točke B najhitrejša prav s kolesom.

Veččlanska družina ima tako več koles, mnogokrat pa imajo člani družine poleg mestnega ali treking kolesa še gorsko ali cestno kolo (specialko). Četudi živimo v hiši, kjer je na voljo garaža ali vrtna lopa, številčnost koles postane pravi izziv, ko jih je potrebno shraniti. Poglejmo si nekaj rešitev, kam pospraviti kolo v stanovanju, garaži ali vrtni shrambi.

Kolo lahko v stanovanju pritrdimo na steno na različne možne načine. S pomočjo kljuk in nosilcev jih lahko vpnemo za kolesarski okvir, sedež ali obroč. Nosilce lahko izdelamo sami ali pa jih poiščemo v specializiranih trgovinah za dom in vrt, ter trgovinah s kolesarsko opremo. Pred montažo nosilcev moramo preveriti, če je stena dovolj trdna, da bomo nanjo lahko namestili kolo in da bo »zdržala« njegovo težo.

vir: Pinterest

Izvirna so lahko tudi prostostoječa stojala ali omare, ki skupaj s kolesom ustvarijo prav poseben ambientalni učinek. Obiskovalci bodo nad atraktivno umestitvijo kolesa zagotovo navdušeni!

vir: lushome.com

Kolo lahko shranimo pod stopnišče, kjer je prostor mnogokrat neizkoriščen. Če je le-tega dovolj, steno pod stopniščem izkoristimo tudi za shranjevanje dodatne kolesarske opreme ali namestitev večjega števila koles.

vir: bobvila.com

V primeru dovolj visoke višine stropov, je idealna rešitev za shranjevanje koles njihova namestitev pod strop. S tem pridobimo prostor na tleh, ki ga izkoristimo za druge namene. Kolesa so varno shranjena, a hkrati vedno na dosegu, ko jih potrebujemo.

vir: apartmenttherapy.com

Večje število koles lahko shranimo pod strop tudi v garaži. Lahko pa na steno namestimo polico s kljukami, na katere obesimo kolesa. Polička nad kolesi nudi prostor za dodatno shranjevanje čelad, bidonov, rokavic in druge kolesarske opreme.

vir: decoratingyoursmallspace.com