Zakonca Maja Miška Brložnik in Jure Brložnik sta se pred šestimi leti lotila kulinaričnega podviga, ki je v trenutku završal med dobrojedci. Kar v svojem stanovanju v središču Maribora sta odprla najmanjšo restavracijo v Sloveniji, vanj hkrati sprejela le štiri ljudi; najprej znance, prijatelje in sorodnike, šele nato postopoma tudi popolne neznance. Nekako logično je bilo, da sta ji dala ime Miza za štiri. A ker se je hitro izkazalo, da je njuna garsonjera vseeno premajhna za tovrstno dejavnost z velikim zanimanjem, sta našla boljšo lokacijo - hišo na Zgornji Polskavi.

Kljub temu, da je Miza za štiri dobila v hiši več prostora, pa je njen cilj še vedno isti – ostati intimna in osebna. V prenovljeni hiši sta ji chefa namenila tri prostore za od 2 do 12 obiskovalcev, med katerimi se zaradi pristnega ambienta hitreje stkejo še tesnejše vezi in obedovanja postane nekaj posebnega.

»Najmanjši prostor je primeren za 2 do največ 4 osebe, srednji prostor je dovolj velik za največ 6 oseb, največji prostor pa lahko gosti do 12 gostov hkrati. Vsi prostori so bili pred kratkim prenovljeni in njihova značilnost je, da so tako stene kot strop v antracitni barvi, kar prostoru doda eleganco, hkrati pa mu odvzame dimenzijo in mizo, ki je v njem, postavi v ospredje, kar je tudi namen restavracije,« pove Jure.

Tehnična pomoč in lasten trud

Z Majo sta hišo uredila sama, tako z vidika zamisli, kot tudi (nekaterih) del. Pri začetni prenovi sta imela tehnično pomoč in podporo arhitektke Teje Kovač Lozar, oblikovanje notranje opreme pa je povsem njuno.

»Že v začetku sva iskala hišo, ki ima v spodnjem delu kuhinjo, kopalnico in tri ločene sobe, zgoraj pa je urejena za bivanje. Zgornji del je bil prenovljen v smislu notranje opreme, spodnji pa je doživel več del – potrebno je bilo povečati kuhinjo, kopalnico spremeniti v sanitarije za goste, po celotnem spodnjem delu je bilo potrebno na novo položiti estrihe, čaka naju pa še povečanje oken in prenova fasade za sodobnejši videz celotnega objekta,« povesta.

Notranja vrata po meri

Posebno poglavje prenove so predstavljala tudi notranja vrata, ki sta jih zamenjala tako v pritličju, namenjenemu njunemu poslu, kot v bivalnem nadstropju, tista prava pa našla pri Hörmann Slovenija.

Lesena notranja vrata Hörmann so lahko odeta v furnir iz pravega lesa, barvana v poljubno barvo, oblečena v imitacijo, lahko so različnih površinskih obdelav: svilnato mat površina je denimo visoko odporna proti prstnim odtisom in umazaniji, sijoči zaključek s svojimi svetlobnimi efekti in odboji svetlobe poskrbijo za nezamenljiv ambient, medtem ko se na otip reliefna struktura posebej dobro ujema z zahtevami rustikalnega stila opremljanja.

»Odločila sva se za bela vrata, ki so se sicer v prvotni opremi malo izgubila, s prenovo, ko so stene postale temne, pa so dobila svojo pravo vlogo, saj so, poleg belega prta na mizi, ostala edini bel element v prostoru in tako v njem močno izstopajo,« pravita in dodata, da je bil poseben izziv izdelava vrat za prehod iz stopnišča v dnevni prostor, kjer zaradi naklona strehe ni bilo mogoče vgraditi klasičnih vrat. Tako sta morala težavo reševati z vrati, narejenimi po meri (z enim odrezanim vogalom), kar pa za Hörmannove strokovnjake ni bila večja težava. Vratni okvir in krilo so do milimetra natančno prilagodili dani odprtini ter namontirali bela lesena vrata, usklajena s preostalim ambientom.

Steklena vrata odprejo prostor

Nasprotno pa sta se za kopalnico investitorja odločila za steklena vrata iz linije Glassline, ki njun dom preplavijo s svetlobo, prepričajo pa tudi zaradi enostavnega čiščenja. Sploh tista s peskanim steklom so izboljšana z nano premazi, ki ne puščajo prstnih odtisov.

»Vrata v kopalnico dodajo tako kopalnici z notranje strani, kot dnevni sobi z zunanje strani vrat posebno eleganco. Sploh, ko se v kopalnici prižge romantična ambientalna luč,« sta navdušena.

Steklena vrata poskrbijo za odprtost doma, prostoru pa dajo čisto poseben šarm. Steklo je pri tem lahko peskano, kar v površino vriše fine motive, obdelano je lahko v laserski tehniki, ki prepriča s finimi detajli in odtenki, lahko so vratom nenazadnje dodane brušene reže. Notranja vrata Hörmann so serijsko opremljena tudi s kakovostno zaščito robov 4Protect.

Izkušnje in kakovost na enem mestu

Kaj je Majo in Jureta najbolj prepričalo, da sta se odločila za notranja vrata tega vodilnega evropskega proizvajalca? Zagotovo so pretehtale izkušnje in potrjena kakovost, ki jo imajo pri Hörmann Slovenija.

»Za Hörmann vrata sva se odločila zaradi njihove kakovosti in fantastičnega izgleda. Na prvi pogled sva se namreč zaljubila vanje. Pri vratih sva želela predvsem možnost tihega zapiranja in lahkotnega odpiranja, saj po navadi skozi vrata vstopava s polnimi rokami. Tudi občutek “teže” vrat nama je bil pomemben, saj tako gostje dobijo tisti pravi občutek kakovosti vrat.«

Pri Hörmann Slovenija boste tudi vi zlahka našli notranja vrata, ki se najbolje ujemajo z vašim stilom bivanja. Bodisi iz linije BaseLine, ki je primerna za ljubitelje brezčasne elegance, DesignLine vas bo navdušil, če so vam všeč aplikacije iz nerjavnega jekla, poglobljeni utori, stekleni dodatki ali lakirni premazi, GlassLine pa daje prednost steklu in s tem tudi večji količini svetlobe in odprtosti za vaš dom.

Sponzorirana vsebina