Kava je tiste vrste pijača, ki jo lahko pripravljamo na številne načine in jo pijemo s posebnimi obredi. Nekateri imajo rajši kavo brez mleka, na primer espresso, doppio (dvojni espresso) ali americano (z vročo vodo razredčeni espresso), drugi brez mleka ne morejo. Mi bomo tokrat med slednjimi, saj si bomo privoščili bogato mlečno peno. Kavo si bomo enostavno skuhali na kavomatu, ki je znan po tem, da poskrbi za popolno spenjeno mleko.

Okoli kave se vrtijo neverjetne številke. Svetovni pridelek kave dosega kar preko 100 milijonov 60-kilogramskih vreč, ki povečini prihajajo iz Brazilije, Kolumbije in Indonezije, medtem ko so največji porabniki kave skandinavske dežele. Na Švedskem na primer porabijo 11 kilogramov kave na prebivalca, na Finskem 10, na Danskem in Norveškem pa 9. V Sloveniji je po podatkih Urada RS za varstvo potrošnikov letna poraba kave približno 2,5 kilograma na prebivalca.

Sliši se veliko, vendar številka ni prav nič nenavadna, saj ima najbolj priljubljena poživljajoča pijača številne dobre lastnosti: kava nas prebudi iz jutranje zaspanosti, nas razvaja, je najpogostejše vabilo, če želimo spoznati nekoga, ki nam je všeč, predvsem pa je najboljša družba. Kava torej ni navadna pijača. Ima svojo tradicijo in skrivnosti. 

In kakšna je skrivnost kuhanja kave? Zanesljivo se imenuje Miele CM 6. Gre za kavni avtomat, ki ima vgrajene vse potrebne spretnosti in znanja, da pripravi najboljšo kavo. Ali kot ga opisujejo proizvajalci: »Kavni avtomat CM 6 speni mleko tako, da je to posebej fino in čudovito kremasto. Čista popolnost je tudi inovativni mlin z mletjem, ki ohranja aromo kave, in inteligentno tehnologijo kuhanja napitkov. Tako vselej uživate v okusnih kavnih specialitetah, ki obogatijo vaše življenje. Novi Miele CM 6 nudi udobje in prihrani čas: s povezavo v brezžično omrežje omogoča upravljanje na daljavo. Številni sestavni deli so primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, kar zagotavlja temeljito čiščenje in ohranjanje vrednosti aparata.«

Razveselite se popolne skodelice kave, zato vas vabimo, da si pri Miele poslovnih partnerjih ali v Miele prodajno-svetovalnem salonu na Brnčičevi ulici 41g v Ljubljani ali Bohovi 2a v Mariboru ogledate pestro ponudbo prostostoječih in vgradnih kavnih aparatov. V teh časih, ko je gibanje omejeno zaradi pandemije, pa je še bolje klikniti na spletno stran www.miele.si in tam izbrati kavomat po vaši želji.