Trije mladi Korošci - lesarski navdušenec, arhitekt in pravnik - stojijo za start-up podjetjem Sector 7, ki razvija in proizvaja unikatno leseno pohištvo.

“Slovenski les raste v klimatsko zelo ugodnih pogojih, kar mu zagotavlja visoko kvaliteto,” povedo ustanovitelji podjetja Sector 7. Pobudnik ustanovitve mladega podjetja, Andrej Grobelnik, že od srednješolskih let razvija svoj čut do lesa in odkriva številne priložnosti, ki jih ponuja lesarska industrija. Skupaj z absolventom arhitekture in oblikovalcem Vidom Vaukanom razvijata nove oblike, ki stremijo k izpolnjevanju slogana podjetja, “designing comfort”.

Med njihovimi izdelki izstopata mehko zaobljena klubska mizica Lipa, ki z masivno ploskvijo in razvejanim podnožjem po besedah avtorjev simbolizira slovensko lipo ter klubska mizica Reka, ki z insertom iz v umetno maso vlitega proda iz Soče in Save predstavlja vodotok.

Unikatno pohištvo je plod ročnega dela: “Produkte izdelujemo precizno in vsakemu posvetimo toliko časa, da dobi umetniški pečat.” In prav umetniški pečat je pika na i, ki jo potrebuje vsak dovršen ambient.

Ekipa je za svoje delo na dnevu inovativnosti v organizaciji GZS OZ Koroška prejela bronasto priznanje za inovacijo “Lesena prihodnost?”.