Lastnik ljubljanskega stanovanja, Darko Bordon, je arhitektko Marjetko Pajk sprva najel, da bi mu pomagala izbrati tapete za posamezne prostore v novem stanovanju. Njuno sodelovanje je kaj kmalu preseglo prvotno začrtan okvir in skupaj sta opremila eleganten dom.

Uporaba tapet namesto klasičnih zidnih barv je gotovo vse bolj priljubljena – tapete dajo domu dodaten čar, dimenzijo in eleganco, ki je klasična barva ne more. Arhitektka in naročnik sta vedela, da za razkošno stanovanje kaj drugega sploh ni prišlo v poštev.

Izbrane barve tapet in oblike pohištva v zasnovi interierja sledijo zunanji podobi stavbe: barve povzemajo njene rjavkaste tone (paleta se razširi še na vse peščene in zemeljske barve), krožne perforacije v senčilih pa odmevajo v posameznih kosih opreme: krožni jedilni mizi, ogledalih, lučeh. 

Kuhinja v preprostih linijah in peščenih tonih se skorajda zlije s prostorom, česar pa ne moremo trditi za izstopajočo jedilnico, ki z bogato okroglo mizo, ki jo krasijo trije okrogli lestenci, postane srce prostora. 

Veliko spalnico je lastnik pregradil in s tem pridobil dodaten kabinet ter nišo za prostorno vgradno omaro, ki zadovolji vse potrebe po shranjevalnih površinah. Lebdeča postelja, ki sicer majhno spalnico optično razbremeni, je obogatena za čudovit vzglavnik, ki je v interier prišel naknadno – skupaj s tapetami in izbrano barvno paleto. 

Stanovanje ima še to dodano vrednost, da je prav iz vseh prostorov možen izhod na teraso, ki v toplih mesecih postane podaljšek doma. Poleti je na njej mogoča priprava jedi, jeseni na njej zadiši kostanj, pozimi pa se razgrne čudovit pogled na praznično okrašeno prestolnico …