Napolnite jih z ledom, povabite prijatelje in uživajte dolgo v noč ob ravno prav hladni pijači.

Trgatve so za nami, sodi so polni in kmalu se bo mošt spremenil v vino. Ko ga boste postregli, pa morate paziti, da bo primerne temperature, saj bo le tako njegova paleta okusov prišla do izraza. Če je namreč vino prehladno, ne razvije svojih arom, pretoplo pa daje občutek, da je preveč alkoholno. Ravno pravšnje mora torej biti in pri tem so vam lahko v pomoč vedra in posode za hlajenje. Vanje nasujete led, ki nato nekaj časa ohranja idealno temperaturo pijače v steklenici.

Vendar kakšno vedro oziroma posodo si omisliti? Najprej je treba vedeti, ali boste v njej pijačo ohlajali z ledom ali brez njega. Tisti z več prostora boste morda želeli posodo za več steklenic, drugim bo zadostovala že manjša. Prva tako si lahko omislite potovalno hladilno posodo, ki jo lahko vzamete s seboj na piknik ali na pot, obstajajo tudi električne hladilne posode. Pozorni bodite tudi na sam dizajn posode, saj jo boste nenazadnje imeli na mizi, vsem na očeh. Prav je, da se ujema z vašo ostalo posodo in priborom oziroma je vsaj slogovno usklajena z njim. Morda boste v galeriji našli ravno pravo zase:

Pri kateri temperaturi je vino najboljše? Sveža bela in rose vina postrežete ohlajena na 8 do 12 stopinj, sladka, desertna vina so najboljša pri temperaturi med 12 in 14 stopinj C, medtem ko naj bodo lahka rdeča vina nekoliko toplejša – 14 do 16 stopinj je zanje idealno. Vsa preostala rdeča vina pa so najboljša pri 16 do 18 stopinjah C.

Foto: Eva Solo

Če vam je v kuhinji pomemben vsak centimeter prostora, bo najboljša rešitev zložljiv ohlajevalnik vina Eva Solo. Temperaturo steklenice lahko zadrži do 2 uri, saj tkanina vsebuje hladilni gel, zato jo po uporabi shranjujte v hladilniku.

Foto: Alessi

Alessijev ohlajevalnik steklenic iz kolekcije Circus je narejen iz nerjavečega jekla. Kot se za cirkuško kolekcijo spodobi, je v beli in rdeči barvni kombinaciji in zaključen z dvema zlatima gumboma. Kapaciteta je 2 steklenici šampanjca.

Foto: Huski

Huski ni tipičen ohlajevalnik steklenic. Temelji na vakuumski tehnologiji ter obdrži vino hladno do 6 ur in to brez ledu. Primeren je za večino standardnih steklenic za 750 ml. ()

Foto: Kooduu

Steklenico vina ohranja hladno, vrti glasbo (do 8 ur) in poskrbi za ambientalno LED svetlobo. To je Kooduu. Rezultat danskega dizajna, bizonjega usnja, brušenega aluminija in sintetične tkanine.

Foto: Magisso

Ko potrebujete hladno steklenico vina na mizi, enostavno potopite Magissojev ohlajevalnik v mrzlo vodo za 60 sekund. Medtem ko voda izhlapeva, naravno ohlaja steklenico vse do 4 ure.

Foto: Pinterest