Pediatrinja, nezadovoljna nad svojo dotrajano ambulanto, je prenovo slednje zaupala mladi arhitektki. Plod njunega tesnega sodelovanja je funkcionalno delovno okolje, v katerem se odlično počutijo tako zdravnica kot tudi njeni mladi bolniki.

Dotrajana ambulanta, ki ni bila prenovljena že več desetletij, ni več ustrezala pravilniku o minimalnih tehničnih zahtevah v zdravstvenih ustanovah. Kot takšna ni omogočala optimalnih pogojev za delo pediatrinje in medicinskih sester in ni ponujala zasebnosti mladim pacientom in njihovim staršem. Zavzeta pediatrinja se je prostore svoje prakse odločila prenoviti in je delo zaupala mlademu kolektivu iz Studia AB.

fotografije ambulante pred prenovo

“Želela sem ustvariti inteirer, ki bo najmlajšim in njihovim staršem že s prijetnim okoljem oziroma ambientom pričaral prostor, v katerem se bodo dobro počutili, bo sproščujoč in umirjen, a hkrati zanimiv in privlačen za igro med čakanjem na pregled pediatrinje,” pove arhitektka Tina Garobović. To ji je uspelo s skrbno izbrano barvno paleto – lesenim dekorjem in svetlimi in umirjenimi toni, ki jih tu in tam prekinejo intenzivni zeleni in oranžni krogi. Krogi v čakalnici ujamejo otrokovo pozornost in ga povabijo k igri, medtem ko ga v ambulantnih prostorih pričakajo umirjene ilustracije gozdnih živali ilustratorke Nine Štajnar.

Največjo pohvalo za dobro opravljeno delo so mali pacienti, ki navdušeni nad čakalnico in ambulantnimi prostori nimajo več nikakršnih težav z obiskom zdravnika.

Interier: Studio AB

fotografije ambulante po prenovi

360° ogled

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA