Opazili smo, da so vam A-frame hiške prav posebej pri srcu. Zato smo izbrskali nekaj najboljših, našli pa smo jih prav tam, od koder sodobna A-frame hišica tudi izvira – na drugi strani Atlantika.

Priljubljene A-frame hišice so v obliki, kot jo poznamo še danes, luč sveta prvič ugledale v Kaliforniji. Arhitekt avstrijskega porekla Rudolph Schindler je prvo postavil ob jezeru Arrowhead, kjer še dandanes stoji kopica tovrstnih hišk iz tistega časa. Prva A-frame hiško so postavili 1934, pravo slavo pa je doživela šele ob gospodarskem razcvetu po koncu druge svetovne vojne. Privlačna je bila tako njihova oblika kot ugodna cena, zaradi česar so se številni Američani odločili, da si v A-frame ustvarijo svoj počitniški dom.

1. lokacija: Big Bear, Kalifornija

Lastniki leta 1963 zgrajene A-frame hišice so s prenovo uspeli ohraniti njen pravi čar. Pri prenovi so upoštevali tudi vidik trajnosti, tako so uporabili okolju prijazne materiale in barve. Tla so zamenjali z bambusovim tlakom, pohištvo pa so nakupili v vintage trgovinicah v okolici. Hišica se nahaja v objemu borovcev, zaradi svoje oblike pa nudi vso zasebnost, ki jo gostje potrebujejo.

Foto: Airbnb

2. lokacija: Big Bear Lake, Kalifornija

Domače in bohemsko, sta dve besedi, ki mnogim prideta na misel ob pogledu na čudovito počitniško hišico. Ta je bila pred časom prenovljena, lastniki pa so skrbno izbrali materiale za prenovo in pohištveno opremo ter dodatke. Po zaslugi velikanskih zasteklitvenih površin na pročelju je naravne svetlobe dovolj, spalnica, ki se nahaja ob strani, pa ima svojo lastno teraso. Kuhinjo so opremili s štedilnikom na drva, ki naredi vzdušje še bolj prijetno.

Foto: Airbnb

3. lokacija: Jezero Arrowhead, Kalifornija

Ta A-frame hišica se nahaja tam, kjer se je vse skupaj tudi začelo. Hišica je ohranila svojo obliko, po zaslugi lastnikov pa dobila precej moderno preobleko. Notranjost je zaradi zastekljene prednje fasade svetla, v dnevni sobi se bohoti velik kamnit kamin. Notranjost so odeli v bel les, star tlak, so nadomestili z novim, modernejšim. Hišica ima kar dve spalnici, eno v pritličju in drugo v prvi etaži.

Foto: Airbnb

4. lokacija: Skyforest, Kalifornija

A-frame hišico v okrožju Skyforest so prebarvali v zeleno in ji dodali rjave okenske obrobe. Notranjost po drugi strani je manj barvita, prevladuje belina, od katere se odseva svetloba, ki prihaja skozi zastekljeno pročelje. Hišica ima klet, pritličje ter prvo nadstropje. V kleti, ki ni vkopana v zemljo se nahaja spalnica z lastnim vhodom.

Foto: Airbnb

5. lokacija: Idyllwild, Kalifornija

No vrag, da vam rdeči A-frame sredi kalifornijskih gozdov ne bi padel v oči. Drzna zunanja fasada je pravo nasprotje notranjosti, kjer prevladuje naravna barva lesa. Za razliko od ostalih A-frame hišico so lastniki kuhinjo načrtovali tik ob pročelju, medtem ko so spalnico že tradicionalno umestili v prvo etažo. Hišica nam je padla v oči zaradi prekrasne notranjosti v nevtralnih odtenkih in drzne izbire fasade.

Vir: Airbnb

6. lokacija: Shasta County, Kalifornija

Na lokaciji s pogledom na jezero Shasta in vrhove bližnjega gorovja stoji simpatična A-frame hišica. Daleč stran od vrveža in gneče, umeščena med kar tri narodne parke. V prijetnem domačem slogu opremljena hišica se lahko pohvali z veliko razgledno teraso, zaradi svoje umestitve pa deluje kot hišica na drevesu.

Foto: Airbnb