Uredništvo Ambientov vam želi lepe praznike ter vse lepo v letu 2018!

Dragi bralci,

v letu 2017 ste nas gledali, brali in všečkali ter skupaj z nami vzdihovali ob najlepših, najbolj nenavadnih, tradicionalnih in ultra sodobnih slovenskih domovih.

Hvala za vašo družbo!

Mi že s polno paro pripravljamo nove oddaje, do takrat pa vas lepo vabimo k prebiranju najboljših vsebin iz leta 2017.

Naj vam leto 2018 prinese vse lepo. Čin čin!

2017: leto prenov

V oddajah smo prikazali vrsto objektov, ki dokazujejo, da je prenova včasih še atraktivnejša od novogradnje.

Letos smo tako obiskali babičino hišo, prilagojeno za sodobno bivanje, rojstno hišo, ki je po obsežni prenovi postala udoben dom (obakrat ne spreglejte stroškovnika prenove!), skedenj, v katerega so arhitekti vstavili sodobno domovanje ter kar tristoletno domačijo, ki so jo lastniki prilagodili novim standardom, a ohranili njen tradicionalen duh.

2017: leto minimalnega bivanja

Že ko smo predstavljali garažo, ki so jo arhitekti preobrazili v udoben dom za mlado družino, smo zaslutili trend minimalnega bivanja. V porastu je namreč število mladih, ki se osamosvajajo v (pre)majhne garsonjere. Da bi si olajšali in olepšali bivanje na majhni kvadraturi, stanovanja kreativno preoblikujejo in v procesu snujejo nadvse zanimive ambiente.

Tako smo bili med drugim na obisku v enosobnem stanovanju mlade poslovne ženske, domu z vintage poudarki kreativnega para ter v elegantni garsonjeri s pogledom na ljubljanski grad..

2017: leto mediteranske vegetacije

Letos smo obiskali številne prečudovite vrtove, gledalce pa so najbolj navdušile mediteranske zasaditve z Obale in Krasa. Ah, kako smo uživali na rajskem portoroškem vrtu ali pa v razgledu na Piranski zaliv s skritih teras nad Tartinijevim trgom …

Na Krasu pa smo se navduševali nad več sto sortami vrtnic ter nadeksperimentalno zasaditvijo, ki si jo je na domačem vrtu privoščil profesionalni oblikovalec vrtov.

V letu 2017 smo odkrivali nove trende …

Ko ne pripravljamo vsebin za oddajo, pa strastno raziskujemo trende in novosti na področju notranje opreme. Tako smo letos z veseljem pozdravili umik revnega, minimalističnega sloga in povratek bogatejše in večplastnejše notranje opreme. V trend tako prihajajo žametne zofe v močnih barvahv kamen obložene stene,bogata keramika in ročno izdelane preproge. Uhhh, se že veselimo vseh na otip prijetnih in na pogled osupljivih interierjev v letu 2018!

… in vam stali ob strani pri opremljanju doma

Letos smo naš blog polnili z nasveti: od tega, kako personalizirati Ikeino pohištvo do tega, katero mobilno aplikacijo uporabiti za popolno prenovo vašega doma. Ustvarili smo raznorazne vodiče, npr. po slogih notranje opremeosvetljevanju prostorov ali izbiri tapet.

Hkrati smo na kup zbirali številne nasvete za opremo kuhinje in jedilnice,delovnega kotička, sobic za novorojenčkemalčkešolarje in študente, celo za organizacijo utilityjev in shramb, pa za maksimalni izkoristek balkonov in letnih kuhinj.

Z zanimivimi ambienti in praktičnimi nasveti vas bomo razvajali tudi v letu 2018; sveže vam jih bomo postregli na naši spletni strani ter na družabnih omrežjih!