Odkar se spopadamo s koronavirusom, se še toliko bolj zavedamo, kako pomembna je čistoča in izogibanje temu, da bi se dotikali različnih površin. Sploh v javnih, gostinskih in poslovnih objektih, kjer je več možnosti za prenos okužb in kjer je ravno sanitarna oprema ena najbolj kritičnih točk zadrževanja virusov. Vendar to ne velja za vso sanitarno opremo. Brezkontaktni sanitarni sistemi IPEE so takšni, da se jih ni treba dotikati, uporaba in splakovanje pa vseeno delujeta, kot se šika.

Sanitarna oprema IPEE podjetja Fluidmaster, ki zajema sete splakovalnikov in pisoarjev, je najbolj trajnostna brezkontaktna sanitarna oprema za javne, poslovne in gostinske objekte trenutno na trgu. Razvita je na osnovi treh načel, in sicer tehnologije (kar pomeni, da vsi IPEE izdelki vključujejo pametne funkcije), trajnosti (varujejo okolje in so varčni s porabo vode) in preprostosti (so enostavni za namestitev in uporabo).

Vsak set IPEE vključuje vse funkcije, ki jih potrebuje sodobna sanitarna oprema. Ker pa so želje in zahteve uporabnikov vendarle različne, so splakovalniki in pisoarji na voljo v treh različicah: Basic, Plus ali Premium.

  • Basic: ponujajo preprosto, vendar kakovostno keramiko v kombinaciji s čvrsto in učinkovito splakovalno tehnologijo. So idealna izbira za objekte, kjer je potrebna cenovno ugodna, a trajna sanitarna oprema.
  • Plus: so seti srednjega razreda. Združujejo visokokakovostno keramiko z najboljšo tehnologijo v svojem razredu. Odlično izpolnjujejo zahteve v situacijah, kjer sta ključna dizajn in učinkovitost.
  • Premium: seti Premium so najboljše od najboljšega. So odlična rešitev za projekte, kjer niso dopustni kompromisi glede dizajna, higiene ali uporabniške izkušnje.

Splakovalniki

Splakovalniki IPEE se lahko pohvalijo s samodejno tehnologijo splakovanja z visokimi standardi. To pomeni, da zmanjšujejo porabo vode za 50 odstotkov v primerjavi z dosedanjimi rešitvami. Preprečujejo prelivanje vode, saj se sistem samodejno izklopi, ko je v stranišču preveč vode, dva senzorja pa zaznavata osebo, ki sedi na straniščni školjki, in dogajanje v sami školjki. Šele ko oba zaznata, da je bila školjka uporabljena in je uporabnik vstal, se sproži samodejno splakovanje.

Dodan LED uporabniški vmesnik s svetlečo diodo omogoča jasno prepoznavanje stanja sistema. Kadar dioda sveti belo, signalizira, da je sistem aktiven, kadar sveti zeleno, signalizira, da je wc školjka čista in pripravljena na novo uporabo, utripajoča rdeča dioda pa sporoča, da je straniščna školjka zamašena. Osebje čistilnega in vzdrževalnega servisa bo takoj ugotovilo, katero WC školjko je potrebno odmašiti.

Pisoarji

Pisoarji so zelo elegantna rešitev za moške, saj jim opravljanje potrebe skrajšajo in olajšajo. Preprosto jih je vgraditi in čistiti, njihova poraba vode je zanemarljiva, sodobni pisoarji pa tudi ne puščajo neprijetnega vonja.

Pisoarji Plus in Premium so prevlečeni s keramično prevleko Hydrofobe+. Ta prevleka zagotavlja preprosto čiščenje in odlično higieno. Ponuja ultra gladko površino, na kateri se ne morejo zadrževati umazanija ali bakterije.

Vsi pisoarji IPEE so iz visokokakovostne trajne keramike. Njihov minimalističen, vendar prefinjen dizajn se odlično prilega v vsako kopalnico ali toaleto, ker so njihovi sistemi splakovanja nameščeni povsem nevidno za uporabnika, pa so odporni proti vandalizmu in s tem izredno primerni za komercialno sanitarno opremo.

In največja prednost: v sifon pisoarjev IPEE je vgrajen pametni senzor. Ko ta zazna uporabo, sproži splakovanje in to šele po končani uporabi pisoarja. Nobenih napačnih splakovanj in nepotrebne porabe vode! Ker senzor nikoli ne pride v neposreden stik z urinom, je sistem neobčutljiv za obrabo in ne zahteva skoraj nobenega vzdrževanja.

IPEE Vortex

Že imate postavljen pisoar drugega proizvajalca, pa bi ga radi nadgradili s pametno tehnologijo splakovanja? Potem je za vas idealna rešitev IPEE Vortex. Ta sistem splakovanja je izjemno preprost za namestitev v številnih keramičnih pisoarjih z dovodom in odvodom vode na zadnji strani, zato preverite, če je skladen tudi z vašim. Uporaba pisoarja bo tako postala izkušnja, ki se je boste vsakič znova veselili.