Preproge, odeje in prevleke iz ovčje kože so ena najboljših investicij za dom. Stanejo morda res nekoliko več kot običajna strojno tkana preproga, vendar je treba vedeti, da je njihova življenjska doba občutno daljša, poleg tega so vsestransko uporabne ne samo jeseni in pozimi, temveč čez celo leto. Predstavljamo vam nekaj imenitnih predlogov, kako »ovčko« vključiti v ambient.

Jedilni stoli

Hitro se boste zaljubili v jedilne stole, ki jim udobje daje ovčji kožušček. Običajne blazine so dostikrat videti preveč toge, medtem ko mehka koža deluje bolj razigrano in boemsko. In nič hudega, če se kožušček umaže. Ovčjo kožo preprosto operete v topli vodi pri 30 stopinjah C in z detergentom za pranje volne. Posušite pa jo počasi, naravno, brez dodatnega vira toplote.

Udoben bralni kotiček

Strastni bralci potrebujejo udoben in miren bralni kotiček. Ni boljšega, kot da čez naslanjač, v katerega se med branjem najraje zvijete, vržete ovčjo kožo. Zanjo je značilno, da pozimi odlično greje, poleti pa ne akumulira toplote, diha in hladi.

Sofisticirana predsoba

Minimalistični in v skandinavskem slogu opremljeni predprostori, hodniki in veže so dostikrat hladni in neosebni. Toplino in sofisticiranost jih povrnete že z eno samo potezo: na klop položite ovčjo kožo!

Omehčajte spalnico

Ovčje preproge in odeje omehčajo videz vsake spalnice. Poleg tega ni nič bolj udobnega, kot zvečer smukniti pod mehko kožo, ali zjutraj, takoj ko se zbudite, s prezeblimi nogami stopiti na toplo dlako.

Miks tekstur in oblik v dnevni sobi

Dnevna soba lahko hitro postane pusta in dolgočasna, če preveč sledite rdeči niti opremljanja ter se držite le enih in istih oblik in vzorcev. Z ovčjo preprogo pa to monotonost razbijete, prostoru dodate novo dimenzijo, teksturo in preženete dolgčas.

Razigrana otroška soba

Ovčji kožušček bo v otroški sobi zelo dobrodošel. Kot podlaga za sedenje na tleh, sploh v kotičkih, kjer želite ustvariti čarobno vzdušje, prebuditi domišljijo in razigranost.

Enako nepogrešljiva je »ovčka« v sobi za novorojenčka. Kot preproga bo pobožala vaša stopala, ko boste ponoči vstajali in prihajali k otroški posteljici.

Postelja za psa

Če živite v majhnem stanovanju, veste, kako dragocen je vsak centimeter. In če ste istočasno še lastnik psa, potem veste tudi, da postelja za hišnega ljubljenčka lahko zavzame veliko prostora. No, z ovčjo kožo ni tako. Je udobno ležišče z minimalnimi prostorskimi zahtevami.

Dobrodošla tudi v pisarni

Ovčja koža pod zadnjico na delovnem stolu – to je najboljši občutek sedenja, kar ga lahko izkusite. Na tako oblazinjenem stolu boste zlahka delali tudi nadure.

Foto: Pinterest