December je mesec zabav, družabnih srečanj in drugih veselih dogodkov, ki vrhunec doseže s silvestrovim. Če se bomo letos znašli v vlogi gostitelja novoletne zabave, je dobro, da začnemo načrtovati dogodek čim prej, saj bomo le tako pravočasno organizirali, dodelali in izpeljali vse, kot smo si zamislili. Da bo v prazničnem sijaju tudi vaše stanovanje, preverite naše nasvete za dekoracijo in pripravo nepozabne zabave leta!

Tema zabave

Prehod v novo leto je lahko »zgolj« zabava ali pa ji določimo rdečo nit oziroma temo. Če smo navdušeni nad 70. leti prejšnjega stoletja, organizirajmo zabavo z oblačili in pričeskami v stilu sedemdesetih in temi prilagodimo tudi okrasitev prostora. Rdeča nit zabave je lahko tudi določena barva, na primer rdeča, ki je tradicionalna barva prazničnega decembra. Lahko pripravimo tudi snežno zabavo, in pri tem uporabimo umeten sneg in figure snežakov.

Okrasitev vhoda

Pred hišo ali prostorom, kjer bo potekala zabava, napeljimo lučke, ki bodo osvetljevale pot v hišo. Postavimo lahko tudi različne figure, kot so Božiček, sani, jelenčki, ter izobesimo druge okraske. Na podboju vhodnih vrat naj goste pričaka omelo, saj velja, da se mora par pod omelom poljubiti. Predprostor popestrimo s prazničnim aranžmajem z bunkicami in gorečimi svečami.

Dekoracija prostora

Na silvestrski zabavi je dekoracija še posebej pomembna, saj pomaga ustvariti praznično vzdušje. V prostoru, kjer bo potekalo glavno dogajanje, nikakor ne sme manjkati božično drevesce. Pod njega položimo darilca, ki so namenjena gostom, lahko pa v ovojni papir zgolj za okras zavijemo prazne škatle.

V praznično okrašenem prostoru napeljimo svetlobne ali papirnate verige, papirnate snežinke, bunkice, balone, napise »Srečno 2019«, dobrodošla pa bo tudi druga dekoracija. Čarobnost ustvarijo tudi božične zvezde, ki jih lahko obdamo s smrečjem in storži.

Praznična miza in stoli

Če bomo gostili zabavo z večerjo ali hladnim bifejem, moramo poskrbeti za praznične pogrinjke in okrasitev mize. Tako bodo praznične jedi videti še privlačnejše in slastnejše. Izberimo svetleč prt ali takšnega z božično-novoletnim motivom, lahko pa tudi takega, ki se bo skladal s temo oziroma rdečo nitjo zabave. Mizo popestrimo z bunkicami, steklenimi snežinkami in dišečim zelenjem. Po mizi razporedimo sveče, ki nam bodo pričarale čarobno vzdušje.

Zanimiv detajl so tudi igrivo »obute« noge mize in praznično okrašeni stoli. Naslonjala stolov oblečemo v povečane Božičkove kape ali nanje zavežemo pentlje, svetleče trakove, zvončke in podobno.

Za duhovito in sproščeno zabavo naj poskrbijo coctail vilice za prigrizke, kjer je vsaka vilica označena z drugačnim motivom. Podobno lahko označimo tudi steklene kozarce, saj so na voljo posebej za to namenjenimi označevalniki kozarcev. Tako bo vsak gost vedno našel svoj kozarec. Brezalkoholne pijače lahko ponudimo v steklenih kozarcih s slamicami, ki se ujemajo s papirnatimi servietami.

Vir fotografij: Pinterest