Na podeželju blizu Londona stoji vila razkošnih dimenzij. Njena arhitektura se harmonično vklaplja v okolico, saj je grajena nizko in oblečena v velike steklene površine.

»Želeli smo biti obkroženi z naravo, vendar hkrati izkoriščati prednost mesta. Družabno življenje v Londonu je za nas nujna sestavina dobrega počutja,« je povedal investitor, poklicno sicer lastnik podjetja Hyatt Group, Auday Tokatly. Rešitev je bila postavitev doma, opremljenega z vsem možnim modernim udobjem le 40 kilometrov od angleške prestolnice.

Vila je razdeljena na dva trakta, od katerih je eden v celoti pritličen, v drugem pa je v nadstropju le glavna spalnica s kopalnico. Desni trakt zajema garažo za tri avtomobile, manjšo kopalnico ter odprt prostor, v katerem so kuhinja, jedilnica in dneva soba z izhodom na teraso.

Leva stran objekta pa je večja, poleg spalnice v nadstropju obsega štiri sobe z lastnimi kopalnicami (vse je opremilo podjetje Noorth) ter ločeno kuhinjo z jedilnico, kabinet in salon. Vseh bivalnih površin skupaj je 1200 kvadratnih metrov, nadaljujejo pa se tudi v zunanjščino, kjer so letna kuhinja in jedilnica ter plavalni bazen, obkrožen s površinami za počivanje in sončenje.

Da bi bilo bivanje v vili še bolj udobno, je lastnik dal v neposredni bližini, tik ob naravnem ribniku, postaviti še manjši paviljon, v katerega je umestil wellness. Arhitekturno je spa ravno tako izveden v modernem slogu in iz podobnih materialov kot glavni objekt, ločuje ju le prostran vrt.

Načrt in izvedba projekta: Hyatt Group

Fotografije: Frech&Tye