Gospod Knez je bil navdušen nad idejo, da bo prihranil nekaj denarja pri ogrevanju svojega doma, zato se je odločil kupiti toplotno črpalko po izjemno privlačni nizki ceni. Prodajalec ga je prepričal, da je azijska toplotna črpalka, ki spominja na običajno klimatsko napravo, izjemno učinkovita, z visokim koeficientom učinkovitosti (COP), kar pomeni, da bo prinašala velike prihranke pri stroških energije.

Po letu dni obratovanja je gospod Knez začel opažati, da njegovi računi za ogrevanje niso tako nizki in niso podobni zneskom, ki jih je sprva pričakoval. Bil je zmeden in razočaran, saj se je zanašal na obljube trgovca, da ima toplotna črpalka velik izkoristek. Po pritožbah se je ponudnik izmikal jasnim odgovorom in navajal vse mogoče izgovore, ki so se nanašali na gradnjo, uporabo, ceno elektrike itd. Dejanski izkoristek je bil precej manjši od tistega, ki mu je bil zagotovljen. Gospod Knez je bil izredno razočaran, saj je pričakoval, da bo toplotna črpalka prinesla večje prihranke pri ogrevanju in zagotavljanju udobja. Ker ni strokovnjak na tem področju in ni želel spora reševati po pravni poti, je začel razmišljati, kako se bo odrekel udobju zaradi nižanja temperature bivalnih prostorov pozimi in katerih prostorov ne bo ogreval zato, da bo stroške ogrevanja znižal na raven, ki si jo lahko privošči.

Foto: Pixabay

Pri sosedu, ki ima enako tipsko hišo, je izvedel za KRONOTERMOVO toplotno črpalko, ki je zaradi zelo velikega uparjalnika in bogato dimenzioniranih komponent, zelo učinkovita, poleg tega pa ji algoritmi na podlagi nevronskih mrež omogočajo, da samodejno analizira toplotne potrebe objekta in s tem prilagodi potrebno moč za ogrevanje ali hlajenje brez osebnih posegov ali posegov serviserja. Vgrajen ima sistem za zagotavljanje najučinkovitejšega ogrevanja v vseh vremenskih pogojih, ki je bil razvit, da bi omogočil največji prihranek pri porabi energije in največjo učinkovitost.

Gospod Knez je ugotovil, da bi se mu naložba v toplotno črpalko KRONOTERM hitro povrnila. Primerjal je svoje stroške ogrevanja s stroški ogrevanja svojega soseda, ki ne varčuje pri udobju, in ugotovil, da bi lahko z uporabo toplotne črpalke KRONOTERM v 15 letih prihranil dodatnih 4.000 EUR. To bi bila odlična dolgoročna naložba v energetsko učinkovitost ter želeno udobje v njegovem domu. Gospod Knez zdaj obžaluje, da se ni bolj poglobil v investicijo in preveril pri svojem sosedu, preden je nasedel privlačnim marketinškim trikom ponudnika. Zdaj želi zamenjati toplotno črpalko.

Toplotna črpalka KRONOTERM ADAPT.

Dejstva

  • Ponudniki pogosto poskušajo privabiti stranke z nizkimi cenami, vendar včasih ponudijo toplotno črpalko, ki je premajhna za potrebe določenega objekta. To pomeni, da je moč toplotne črpalke manjša od tiste, ki bi bila potrebna, pri čemer računajo na električni grelec za dodatno ogrevanje. Takšen pristop ima dva slaba učinka: prvič, toplotna črpalka večino časa deluje pri polni moči, kar zmanjšuje njeno učinkovitost, povzroča hrup in skrajšuje njeno življenjsko dobo; drugič, uporaba električnega grelca poveča stroške ogrevanja. Posledično postane naložba v takšno toplotno črpalko neopravičena in nesmiselna.
  • Ker se stroški energije vsako leto povečujejo, pričakujemo, da se bo ta trend nadaljeval tudi v prihodnosti. Zato je ključno, da razmislite o naložbi v visoko učinkovito toplotno črpalko.
  • Višina prihranka, ki ga lahko dosežete, je pogosto odvisna od tehnološkega napredka toplotne črpalke in se povezuje z začetno investicijo.
Toplotna črpalka KRONOTERM ETERA.

Nauk zgodbe

Pri nakupu naprav, kot je toplotna črpalka, je pomembno, da preverite navedene tehnične lastnosti in se ne osredotočate le na končno ceno naprave. Zanesljivost, dejanski izkoristek in dolgoročni prihranki so ključni dejavniki, ki vplivajo na končno zadovoljstvo in finančno korist ter smiselnost investicije. Gospod Knez se je naučil, da je vložek v visoko učinkovito toplotno črpalko, kot je KRONOTERMOVA, lahko odlična odločitev za prihranke in udobje v prihodnosti.

Toplotna črpalka KRONOTERM VERSI.

Za visoko učinkovito toplotno črpalko brez skritih stroškov kontaktirajte podjetje KRONOTERM na info@kronoterm.com ali pokličite na 03 703 16 20.

Sponzorirana vsebina