Se vam je že zgodilo, da ste potrebovali rolico toaletnega papirja, takoj in zdaj, a ga niste imeli v bližini? Kakšna nočna mora! Toaletni papir je res neke vrste nepridiprav v kopalnici, saj običajno nimamo prostora, da bi ga na dosegu roke kopičili na zalogo, poleg tega tudi ni vizualno preveč privlačen in ga želimo pospraviti nekam na skrito. Kam torej s toaletnim papirjem? Naj kraljuje na izvirnih držalih in inovativnih policah!

Prve omembe uporabe papirja za toaletne namene segajo v 6. stoletje na Kitajsko. Takšnega, kot ga poznamo danes, pa je v 19. stoletju izumil Američan Joseph Cayetty. A preden so se ga ljudje navadili in ga začeli množično uporabljati, je minilo še kar nekaj desetletij. Medtem so bogatejši za brisanje zadnjice uporabljali volno ali konopljo, revnejši pa travo, pesek ali vodo. Zelo razširjena je bila tudi raba časopisnega papirja.

Danes so naše zadnjice navajene mehkega, vsaj dvo- ali več slojnega papirja, ki pa ima vseeno slabost: predstavlja težavo s shranjevanjem. Kam naj ga v kopalnici zložimo, da nam ne bo v napoto, istočasno pa na dosegu roke? Rešitev je več:

Police nad straniščno školjko so zelo prikladne, da nanje postavite kakšno dekoracijo, brisače ali pa po potrebi tudi straniščni papir. Betonska polica Cloud (oblikovalec Bertrand Jayr za Lyon Béton) pa poskrbi še za kanček humornega dodatka. Ko namreč nanjo naložite toaletni papir, dobi obliko oblačka.

Japonsko podjetje Yamazaki izdeluje majhne moderne kovinske omarice, ki so hkrati shramba in držalo za toaletni papir. Vanje lahko diskretno pospravite do 12 rolic.

Pregradna stena iz toaletnega papirja. Zakaj pa ne? Tako ga je vedno dovolj pri roki!

Standardna držala za toaletni papir so … no … tako dolgočasna. Cvetoče drevo pa v kopalnico vnese vedrino in je magnet za oči. Drevo je kovinsko, pritrdi se ga na steno, na njegove veje pa obesi rolice, ki naj bodo pisane, da bodo cvetovi še bolj privlačni.

Če ste odvisni od telefona ali tablice in brez enega od njiju ne greste niti na stranišče, potem bo to držalo proizvajalca CTA Digital pravo za vas. Lahko je samostoječe ali pritrjeno na steno, v obeh primerih pa poskrbi tako za papir kot vašo elektronsko napravico.

Kitov dolgi rep je lahko priročno držalo za več rolic papirja. Narejeno je iz robustnega železa in v višino meri okoli 45 cm. Idealno za ljubitelje živali.

V stanovanju arhitektke Špele Modic je wc papir kar stenska dekoracija. Video in fotografije njenega stanovanja si lahko ogledate na povezavi.

Še več idej pa poiščite v naši galeriji.

Fotografije: Pinterest, Amazon