V Teksasu prevladuje tipična arhitektura ameriškega Zahoda, a vendarle se najde tudi izstopajoče bisere. Eden takšnih je La Mirage, ki je več kot samo hiša – pravzaprav nič ne pretiravamo, če rečemo, da je dvorec. Preplet luksuznih elementov, zelenja in zračnih prostorov vzbudi željo, da bi se vanj takoj vselili.

Ta teksaški dvorec nedvomno v popolnosti izkoristi koncept odprtega tlorisa. Že takoj ob vstopu lahko občudujemo razkošno vhodno avlo, ki daje občutek, kot da smo prišli v palačo. Masivna vrata z medeninastimi detajli in kombinacija marmorja, stenske svetilke Magna in otomana Algerone (oboje proizvajalca LUXXU, ki je v celoti opremil nepremičnino) napeljuje na nadaljnja presenečenja.

Hodnik je načrtovan tako, da omogoča pogled navzven. S svojimi ogledali in z oblazinjenimi klopmi je bolj prostor za kontemplacijo, kot pa da bi samo hiteli skozenj. Osvetljuje ga vrsta manjših cevastih lestencev, ki v prostor prinesejo tudi dinamiko.

In že smo v dnevni sobi. Tu visok strop omogoča, da oprema zasije v popolnem sijaju. Sedežna garnitura pritegne pogled zaradi svoje podaljšane in sofisticirane oblike. Objema okroglo mizico, monotonost pa razbijeta dva svetla naslanjača, obrnjena stran od okna. Lestenec je oblikovan po navdihu okoliških gora; sestavljen je iz več organskih oblik, razporejenih v različne višine, ki pritegnejo pozornost. Tu stoji tudi impresivni knjižni regal, ki pa je bolj kot knjigam namenjen razkazovanju umetnin.

Jedilnica je prostor modernega glamurja. Pravokotna jedilna miza je narejena iz marmorja in poliranih medeninastih detajlov, nad njo pa je prav tako pravokoten lestenec z imenom Waterflall. Ob steni pod sončnim ogledalom stoji kredenca, ki nudi shranjevalne površine in tako razbremenjuje kuhinjo takoj za vogalom.

V kuhinji za dinamičnost skrbi kombinacija različnih materialov, kot so: les, medenina in marmor. Pogled pritegne še tridelni lestenec nad kuhinjskim otokom, ki je obkrožen z oblazinjenimi barskimi stoli z naslonjalom.

Glavna spalnica je razdeljena na dva dela, in sicer na spalni prostor na eni in garderobno na drugi strni, oba pa nudita spektakularne poglede navzven, tako kot pisarna, ki kar prekipeva od ustvarjalne energije.

Kompleksnost in bogastvo oblikovanja naštetih prostorov je hvalnica detajlom in harmoniji med njimi, prav tako pa nepremičnina ne razočara z zunanjščino, ki je podaljšek galantnega interierja.

Okolica ob predstavljenem dvorcu namreč zares vzame sapo. Razdeljena je na več kotičkov in lastniki lahko v vsakem v popolnosti užijejo njegovo poslanstvo. Tu je letna kuhinja z jedilnim kotom za večjo družbo, sončna plaža okrog bazena, na leseni platformi se lahko odpočijejo med ležanjem na počivalnikih, tu pa je tudi mini kotiček za intimnejša druženja, ki navdihuje s pogledom na gore in horizont v daljavi.

Fotografije: LUXXU