Podjetje Kronoterm je na nacionalnem natečaju za Okolju prijazen izdelek leta, ki sta ga organizirala časnik Finance in Eko sklad, prejelo nagrado za novo družino toplotnih črpalk Krono Multi S. Zaradi hibridne tehnologije so Krono Multi S toplotne črpalke energetsko še varčnejše od ostalih, saj pri svojem delovanju uporabljajo obnovljiv vir zraka in zemlje. Preklapljanje med obema viroma pa se izvede glede na to, katera možnost je v danem trenutku ugodnejša in energetsko učinkovitejša.

Krono Multi S je družina inovativnih toplotnih črpalk majhne velikosti in skoraj neslišnega delovanja. Njihova glavna vrlina je hibridnost, kar pomeni, da uporabljajo dva toplotna vira: zrak iz okolice in/ali toploto zemlje. Na ta način še povečajo izkoristek pri svojem delovanju, omogočajo še več topline in kar najvišje mesečne prihranke brez negativnih vplivov na okolje.

kronoterm
Toplotna črpalka KRONO MULTI S kot primarni vir toplote izkorišča toploto zemlje. Ob morebitnih ugodnejših temperaturah zraka pa preklopi in kot vir toplote izkorišča zunanji zrak. S tem doseže največjo učinkovitost z minimalnim naporom.

Kot poudarja direktor Kronoterma Bodgan Kronovšek, je inovacija izrednega pomena tudi za podjetje in je ključna za razvoj prihodnjih generacij toplotnih črpalk.
»Ponosni smo, da lahko z uporabo okolju prijaznih toplotnih črpalk prispevamo k ohranjanju našega planeta tudi za prihodnje generacije. Kot razvojnemu podjetju nam nagrada Okolju prijazen izdelek leta 2018 izredno veliko pomeni in potrjuje naše prizadevanje, naš trud, da pravilno vlagamo v razvoj novih rešitev.«

kronoterm
Direktor Bogdan Kronovšek ob prejemu nagrade na Okoljskem srečanju 2018 pri GZS Slovenije.

Hibridne toplotne črpalke Krono Multi S so primerne tako za novogradnje, kot za zamenjavo že obstoječih ogrevalnih sistemov v domovih in drugih objektih ter so v celoti plod lastnega razvoja, slovenskega znanja in delo Kronotermove ekipe strokovnjakov.

Več: www.kronoterm.com