Ob pravilnem vzdrževanju bo vrtno pohištvo z vami dolga leta.

Pohištvo iz sintetičnega ratana je odlično za uporabo na vrtu, saj je trpežno in enostavno za vzdrževanje, zadostujeta že eno ali dve čiščenji na sezono.

Čiščenje začnite s krtačo, ki ima dovolj močne ščetine, da odstranijo zasušeno umazanijo, kot sta mah ali blato. S krtačo boste prodrli globoko v zareze pohištva, vendar ne bodite pregrobi, da ne poškodujete zaključnega sloja. Nato uporabite nastavek z mehko krtačo na sesalniku in pohištvo temeljito presesajte.

V drugem koraku pripravite vedro s toplo vodo in vanjo dodajte majhno količino običajnega čistilnega sredstva za pomivanje posode. Nikakor ne sme vsebovati belilnih sredstev ali drobnih luščilnih zrnc, ki lahko povzročijo razpoke na umetni masi.

Uporabite mehko gobico ali krpo in obrišite vse površine pohištva, več pozornosti seveda namenite bolj umazanim mestom. Počakajte, da se čistilo vpije za minuto ali dve, zatem pohištvo sperite z mrzlo vodo, najbolj je uporabiti kar nežen curek iz vrtne zalivalne cevi.

Ko je pohištvo temeljito splaknjeno, ga obrnite na glavo in ga pustite, da se naravno posuši na soncu. Če na njem ostanejo še kakšni trdovratni madeži, pa poiščite pomoč pri profesionalnem čistilnem servisu.

Fotografije: Pinterest