Čeprav se ozračje že prijetno topli, pa ni lepšega, kot se v hladnih večerih stisniti pod toplo odejico in se v miru potopiti v knjižne strani. Ali pa v družbi ljube osebe pogledati težko pričakovan film. Čudovite odejice Pletilstva Jakopina so koži prijazne in mehke, kot nalašč za prijetne večere v dobri družbi, bodisi knjige ali partnerja.

V pletilstvu Jakopina se lahko pohvalijo z dolgoletno tradicijo, ki sega v leto 1926. Gre za družinsko podjetje, saj je dandanes v podjetje vpeta že četrta generacija. Sestri Mateja Potočnik in Darja Surina sta v pletilstvo vpeti že od malih nog, tekom odraščanja pa sta v delavnici pomagali tudi sami. Po končanem študiju sta prevzeli vajeti podjetja, sedaj pa spretno plujeta med dolgoletno tradicijo in sodobnimi trendi. Velik poudarek dajeta skrbi za naravo, zato sta pred leti predstavili čudovite odejice iz certificirano organskega bombaža.

»Zakaj prav organski bombaž? Iz istega razloga, kot imamo raje zelenjavo z vrta, napram tisti iz tovarne. Želimo nuditi izdelke, ki ne bi škodovali zdravju in naravi. Organski bombaž je koži prijazen, obenem pa tudi biorazgradljiv. Vzgojen je brez toksičnih pesticidov, herbicidov in umetnih gnojil,« pojasnjuje Darja.

GOTS certifikat, v skladu s katerim je izdelana preja za odejice Jakopina, je vodilni svetovni standard za proizvodnjo ekološkega tekstila. Zagotavlja, da predelava ekoloških vlaken poteka ločeno od konvencionalne pridelave, obenem pa postavlja visoke standarde pri uporabi kemičnih snovi. GOTS certificirani materiali so okolju prijazni, pri njihovi proizvodnji pa so upoštevana načela zmanjševanja odpadkov in izpustov. 

Prav zaradi lastne izkušnje sta se Mateja in Darja poglobili v samo sestavo kože in odzive, ki jih na nje povzročijo toksične snovi. Koži prijazne materiale nadvse cenijo tudi novopečene mamice, ki dobro poznajo izdelke Pletilstva Jakopina. »Dojenčkova koža je tanjša in zato bolj občutljiva ter dovzetna za vnos škodljivih snovi v organizem. V udobju organskega bombaža se dojenček dobro počuti,« potrdi Mateja.

Med ponudbo odejic za najmlajše boste našli tako organski bombaž kot tudi merino volno, izjemno priljubljene pa so tudi personalizirane odejice z imenom dojenčka. »Unikatni kosi imajo ekskluzivnost ter izstopajo po oblikovanju posameznega izdelka. Ne nazadnje pa je pomembna tudi kvaliteta. Pomembno se mi zdi, da imajo izdelki močno sporočilno vrednost za obdarjenca. Prav zagotovo je izdelek, bi lahko rekla, brezčasen, ker otroka veže odejica kot spomin na otroštvo,« pove Darja. Izbirate lahko med naborom številnih barv in vzorcev, zato boste brez dvoma našli pravo odejico, ki se bo odlično skladala z vašo vizijo otroške sobice.

Otroške odejice so tudi odlično darilo ob rojstvu novorojenčka. »Vse več ljudi se odloči, da našo odejico podari novopečenima staršema. Mamice so nad unikatnim in zdravju prijaznimi darili preprosto navdušene. Odejice z imeni pa niso samo za dojenčke, temveč tudi za vsa ostala obdarovanja, na primer poročno darilo z imeni mladoporočencev,« pojasni Mateja.

Med izdelki Jakopina namreč najdete tudi večje odeje za dom, primerne za dnevne prostore, potovanja… Pletilstvo Jakopina z dolgoletno tradicijo si je na slovenskih tleh že ustvarilo ime, za prihodnost pa se spogledujejo tudi s tujimi trgi. Povpraševanje po naravnih in zdravju prijaznih izdelkih je vse večje, pred časom so tako svoj nabor izdelkov še razširili na otroške kape, romperčke in spalne vreče.

Več: www.jakopina.eu/si