Prva samodejna, brezdotična vhodna vrata na svetu so osvojila že vse najpomembnejše mednarodne nagrade za dizajn in inovacije, zdaj pa so slovenskemu podjetju Pirnar prinesla še najprestižnejšo Red Dot Design Award.

Theatrica je masivna, samodejna in povsem brezdotična vhodna stena z vgrajenim sistemom za prepoznavanje obraza: tako vas ob prihodu domov vsak dan pričaka slavnosten sprejem – vrata se pred vami samodejno, tiho in nežno odprejo ter za vami tudi samodejno zaprejo. Nasprotno pa preko sebe ne spustijo tujcev – celo več: njihov obraz si zapomnijo in vam o prihodu gostov tudi poročajo.

Govorimo torej o najnaprednejšem in najenostavnejšem načinu vstopanja v vaš dom, pa verjetno tudi najvarnejšem sistemu zaklepanja na tržišču.

Vrata Theatrica so lahko povsem personalizirana: na voljo so v površinski obdelavi v lesu, kamnu, aluminiju ali steklu oziroma v njihovi izbrani kombinaciji. Vrata se odpirajo v sosednji steni, ki pa sta lahko tudi stekleni.

Podjetje Pirnar je za to visokotehnološko stavbno pohištvo prejel že številne mednarodne nagrade, med drugim prestižno German Design Award 2019, nedavno pa so v svojo zbirko dodali še eno izmed najpomembnejših nagrad v svetu oblikovanja, Red Dot Design Award, ki je v kategoriji produktnega oblikovanja prejela nagrado Honourable Mention 2019, ki jo podelijo le kopici oblikovalskih rešitev.

Slovensko družinsko podjetje Pirnar je v svetu sinonim za visokokakovostna, prestižna vhodna vrata. Slovi po svojem edinstvenem dizajnu, vrhunski ročni izdelavi in predvsem neprekosljivi inovativnosti pri zasnovi in izdelavi vhodnih vrat, lani pa so praznovali že svojo petdeseto leto obstoja.

Več: Pirnar