Kadar se oprano perilo kopiči, ker ga ni mogoče sproti posušiti na zraku, je sušilni stroj edina in obenem najbolj praktična rešitev. Morda mislite, da zanj nimate prostora, saj vaša kopalnica ali utiliti že pokata po šivih, vendar to morda sploh ne drži. »Sušilni stroj lahko namestite na različne načine,« pravijo pri podjetju Miele. Ob tem poudarjajo, da morate lokacijo namestitve poznati že pred samim nakupom sušilnega stroja, saj se tako izognete kasnejšim neprijetnim presenečenjem.

Mielejevi strokovnjaki priporočajo enega od naslednjih petih načinov namestitve sušilnega stroja:

Poleg pralnega stroja

Pralni in sušilni stroji Miele so tehnično in optično popolno usklajeni. Tako lahko aparata postavite enega poleg drugega in sveže oprano perilo udobno prestavite v sušilni stroj. Pomembno je, da so tla pod strojema ravna, stabilna in čista, pa tudi gladka. Zlasti za sušilni stroj velja, da ga ne smete postaviti na preprogo z daljšimi vlakni, saj ta preprečijo kroženje zraka, kar lahko privede do pregrevanja.

Pralno-sušilni stolp

Če ni dovolj prostora, da bi stroja postavili enega poleg drugega, lahko večino pralnih in sušilnih strojev združite v pralno-sušilni stolp. Pri tej rešitvi pralni stroj vedno stoji spodaj.

Postavitev pod pult

Vse sušilne stroje s polnjenjem od spredaj lahko postavite pod delovni pult, pri čemer naj bo niša visoka vsaj 85 cm. Pokrov stroja pri postavitvi pod pult ostane na aparatu.

Vgradnja pod pult

Če je niša pod pultom visoka med 82 cm in 85 cm, lahko sušilni stroj vgradite pod pult. Pri tej rešitvi je treba pokrov stroja zamenjati s kompletom za vgradnjo pod pult.

Postavitev na podnožje

Še ena odlična rešitev pa je postavitev sušilnega stroja na podnožje. S podnožjem stroj povišate za približno 30 cm – in ga tako prilagodite na udobno delovno višino. Upravljanje postane ergonomsko in še lažje. Podnožje obenem nudi prostor za shranjevanje, na primer za pralno sredstvo ali vrečo za pranje, da imate vse hitro pri roki – in prav tako hitro pospravljeno.

Ko sprejmete odločitev o tem, kam boste postavili novega hišnega pomočnika, je čas, da se lotite nakupa. Sušilni stroji omogočajo najrazličnejše funkcije; Mielejevi, ki so testirani na 20 let življenjske dobe, vam bodo življenje močno olajšali z naslednjimi:

Tehnologija EcoDry: Mielejeva tehnologija EcoDry vam zagotavlja trajno nizko porabo in kratke čase sušenja. Z učinkovito usklajenostjo patentiranega sistema filtriranja in toplotnega izmenjevalnika, ki ne zahteva vzdrževanja, se puhasti delci ne morejo kopičiti v toplotnem izmenjevalniku in tako dolgoročno zmanjšati zmogljivosti. Mielejevi sušilni stroji s toplotno črpalko dosegajo vsaj razred energijske učinkovitosti A++, najboljši pa so celo za 10 % varčnejši od mejne vrednosti (24) za najboljši razred energijske učinkovitosti A+++. To je dobro za vaš gospodinjski proračun in pomeni sušenje perila z mirno vestjo.

Natančno sušenje z zaznavanjem kalcija PerfectDry: Če je sušilni stroj opremljen s sistemom za zaznavanje kalcija, je perilo posušeno “natančno” – tudi pri posebej trdi vodi. Vsebnost kalcija v vodi namreč vpliva na merjenje preostale vlažnosti v bobnu in s tem na rezultat sušenja. Sistem PerfectDry prepozna trenutno vsebnost kalcija v vodi in ji natančno prilagodi sušenje. Perilo se tako ne posuši niti preveč niti premalo.

FragranceDos: Milejevi sušilni stroji vam omogočajo, da vaše perilo ni le posebej mehko, ampak tudi čudovito dišeče. Kako? Z Mielejevimi dišavnimi vložki, ki jih enostavno namestite v ležišče zgornjega filtra za puhaste delce in lahko svoje perilo že med sušenjem obogatite z vonjem, ki ga imate najraje. Rezultat je prijetno svež in naraven vonj perila, ki traja do štiri tedne.

Wash2Dry – operi in posuši: z novo omrežno funkcijo Wash2Dry vaš pralni stroj pošlje podatke o postopku pranja sušilnemu stroju. Slednji nato avtomatsko uporabi ustrezen program za vaše perilo. Vse, kar morate storiti, je, da prestavite perilo, vklopite sušilni stroj in izberete Wash2Dry. Za uporabo te funkcije morata biti stroja prijavljena v domače WLAN-omrežje.

Več o lastnostih in patentiranih funkcijah sušilnih strojev Miele lahko preberete tukaj.