Do začetka adventa nas loči le še nekaj dni in če ste do sedaj prisegali na klasične čokoladne adventne koledarje, je morda prav letos čas, da se lotite česa bolj unikatnega. Prepričani smo, da bodo otroci navdušeni, adventni koledarji pa še zdaleč niso namenjeni le njim, zato predstavljamo tudi unikatne različice za odrasle.

Začnimo z otroki, ki so jim prazniki še prav posebej pri srcu. Kdo pravi, da je čokolada edina stvar, ki otroke res lahko razveseli? Prepričani smo, da bodo otroci še bolj navdušeni nad časom, ki jim ga boste namenili.

Prav temu je namenjen adventni koledar, ki smo ga našli nas blogu Skip to my Lou. Potrebujete le pisane kuverte in nekaj domišljije. Na manjše kartončke napišite dogodivščino, ki jo boste ta dan ali pa ob primernem času z otrokom tudi uresničili (sankanje, piknik ob božičnem drevescu, filmski večer, vojna s kepami, peka slaščic, vroča čokolada,…). Pospravite kartončke v kuverte in le te obesite na vrvico ter opremite s številkami. Verjamemo, da vas bo koledar še bolj povezal z otroki in vaše praznično odštevanje naredil še bolj čarobno. Naj se zabava začne!

Nekaj posebnega je tudi koledar, narejen za vse, ki so tekom leta pridno zbirali rolice toaletnega papirja (Ali pa ideja za vse, ki imate v naslednjem leto to namen početi!). V rolice pospravite malenkostna darila, manjše sladkarije, igrače, kartice z dogodivščinami … ter jih ovijete s papirjem in na frontalno stran prilepite številke.

Namesto kuvert, rolic in škatlic lahko uporabite tudi steklene kozarce za vlaganje. Ovijte jih v okrasni papir, tako da njihova vsebina ne bo vidna, nato pa jih napolnite z manjšimi darili. Izberite kozarce različnih velikosti, okrog njih pa namestite vrvico, na katero obesite številke. Podobno lahko naredite tudi s konzervami, le da bodite pozorni, da robovi niso preveč ostri.

https://www.pinterest.ch/pin/863424559779654936/

Mora adventni koledar res skrivati sladkarije in darila? Naslednja ideja je zrasla na zelniku bloga The thinking closet, kjer so prepričani, da lahko že z izbranimi fotografijami bližnji osebi polepšamo advent. Izberite 24 fotografij, s potovanj, praznovanj, izletov,…. In jih s ščipalko pritrdite na vrvice ter oštevilčite. Vsak dan vam draga oseba odkrije fotografijo, celotna galerija pa je lahko lep spomin za vse letne čase, ki krasi vaše domovanje.

Za konec pa še simpatična DIY Ideja za adventni koledar za odrasle. Potrebujete veliko palico, vsebino (sladkarije, fotografije, uporabne predmete, lepe misli …), majhne papirnate vrečke, kuverte ali škatlice, flomaster za številke oziroma natisnjene številke, umetno zelenje, posušene pomaranče in vrvico. Za začetek vrečke napolnite s fotografijami, dobrimi mislimi, sladkarijami, uporabnimi malimi pripomočki (mini krema za roke, svinčniki, žvečilni, lak za nohte …) Vrečke označite s številkami od 1 od 24. V vsako vrečko z luknjačem naredite majhno luknjico, nato pa skozi luknjico napeljite vrvico in drugi konec vrvice pritrdite na palico. Postopek ponovite z vsemi vrečkami, nato pa koledar še okrasite z zelenjem in pomarančami. Srečno!