Končno ste se opogumili in televizor s podstavka ali predalnika dvignili višje – na steno. Zdaj pa se je že pojavil prvi problem. Sama postavitev ekrana je sicer bolj moderna in elegantna, a za njim ostaja prazna, gola stena. Kako jo dekorirati in opremiti, da se televizor med okrasjem povsem ne razgubi, hkrati pa da tudi ni preveč izstopajoča točka v prostoru? Nič lažjega, samo našim nasvetom morate slediti!

1. Galerija

tv stena

Najpreprostejša rešitev je, da okoli televizorja uredite galerijo. Tako bo ekran postal eden od elementov umetnosti. Slike naj bodo okoli njega razporejene pazljivo, načrtno, naj jih ne bo preveč. Sicer bo namesto elegance prevladal kaos.

2. Police

tv stena

Drugi imenitni način dekoriranja stene okoli televizijskega ekrana je vgradnja polic. Te nudijo uporabno možnost shranjevanja ali imajo, če nanje postavite kaj estetskega, že same po sebi umetniški učinek. Zelo moderne so plavajoče police, ki jih lahko namestite tudi sami.

3. Enostavno

tv stena

V primerih, kadar imate velik ekran in še kopico drugih medijskih elementov (zvočniki, modemi, sprejemniki …), ki jih boste montirali na steno, pravzaprav dodatne dekoracije niti ne potrebujete. Lahko se odločite le za steno v določeni barvi (na primer črni, v katero se bo televizor nevidno zlil) ali za panel, ki se bo dopolnjeval z ostalo opremo v prostoru. Tako ustvarjena meja okoli televizorja bo prostoru dala tudi dodatno dimenzijo in globino.

4. Cvetlični vzorec

tv stena

Steno za ekranom lahko poudarite s stenskimi nalepkami ali foto tapeto. Uporabite velik cvetlični motiv, medtem ko druge stene v prostoru ohranite bele oziroma svetlejše, da ustvarite kontrast.

5. Skrito

tv stena

Včasih pa, roko na srce, televizorja enostavno nočete videti. Vse imate tako lepo urejeno, da bi vam črna škatla samo pokvarila ambientalno vzdušje. V tem primeru lahko televizor skrijete za umetniško delo, v omaro ali za zaveso.

To je le nekaj idej, kako okrasiti steno, kjer imate nameščen televizor. Seveda pa lahko dekorativne in uporabne elemente povsem prikrojite svojemu okusu, željam in ostalemu slogu v domu.

Foto: Pinterest