Garažna in vhodna vrata predstavljajo dominantno značilnosti zunanjega dela doma. Zavzemajo precej površine, kar pomeni, da hitro padejo v oči, izražajo pa tudi lastnikov okus za estetiko in lepoto. Pomembno je torej, da se vrata med seboj po videzu ne izključujejo, celo več – zaželeno je ujemanje!

Ujemanje garažnih in vhodnih vrat lahko dosežete na več načinov, najlažje pa tako, da so oboja narejena iz enakega materiala ter slogovno in barvno usklajena. S tem lahko povsem običajno nepremičnino po videzu dvignete iz povprečja in jo naredite najlepšo v soseski, kar vedo potrditi tudi strokovnjaki iz Hörmann Slovenija. Njihova glavna prednost pred ostalimi ponudniki vrat je ravno to, da lahko zagotovijo popolno ujemanje med garažnimi in vhodnimi vrati na vseh ravneh:

»V celoti lahko uskladite linije, barve, motive, zasteklitve in ostale detajle na vaših garažnih vratih s tistimi na vhodnih ter tako dosežete eleganten in urejen videz vašega doma brez da bi bili pri tem omejeni pri izbiri,« pravijo in dodajajo, da so pri modernih objektih zadnja leta popularni različni sivi in antracitni dueti (nekaj jih najdete v spodnji galeriji), medtem ko se h klasični arhitekturi lepo podajo tudi lesene kombinacije vhodnih in garažnih vrat z ujemanjem v vrsti lesa, postavitvi lamel in podobno.

Pri Hörman Slovenija dobite vrata, ki niso samo ujemajoča, pač pa so tudi varna, funkcionalna, vzdržljiva in se pohvalijo z odličnimi tehničnimi parametri.

Kako pa ujemajoča se vrata umestiti v objekt? Tako kot v vseh drugih primerih je treba paziti na to, da so usklajena z arhitekturo samega objekta in da se lepo vklapljajo tudi v širšo okolico.

Arhitekturno usklajeno

Ujemajoča se vrata so lahko enakega sloga, barve, iz enakega materiala, s podobno ali dopolnjujočo se zasteklitvijo, tudi z enakimi držali ali kljukami. Kljub temu pa ne pozabite, da naj se vrata skladajo s celostno, arhitekturno podobo hiše saj bodo takšna še posebej vabljiva in estetska.

Nasvet: Morda imate v prihodnosti namen spremeniti barvo fasade, posodobiti hišo, narediti prizidek in načrtujete druge večje spremembe? Potem že zdaj izberite vratni duo, ki se bo s temi spremembami ujemal.

V sozvočju s širšo okolico

Izbor vrat nenazadnje v določeni meri prilagodite tudi širši okolici. Razmišljajte o tem, kako vrata sovpadajo z zasaditvijo okoli hiše (drevesa, grmi, rože), kako pada svetloba in nasploh, kako se vrata vklopijo v okolje. V soseski vizualno enakih hiš so morda celo predpisi, kakšna so lahko vrata (preverite), sicer pa je možnosti je ogromno in se o njih pozanimajte pri Hörmann Slovenija.

Njihovi strokovnjaki za vrata poznajo vsako podrobnost iz ponudbe vrat Hörmann. Z veseljem vam bodo svetovali in skupaj z vami poiskali garažna in vhodna vrata, ki se bodo popolnoma ujemala med seboj ter lepo dopolnjevala arhitekturno podobo vaše hiše. Naj bo pogled na vaš dom paša za oči. Pokličite jih!