Ko boste okraševali dom za božično-novoletne praznike, ne pozabite na stopniščno ograjo. Ovijte jo v girlando, ki je lahko umetna ali iz naravnih materialov, lahko ji dodate bunke in lučke, celo nogavice za božična darila. Naj bo stopniščna ograja prva stvar, ki jo bodo obiski opazili, ko bodo stopili v vaš dom!

Z bunkami

Tradicionalne girlande so večinoma skromnejše, iz zimzelenih vej, prepletene morda s kakšnim lepim svilnatim trakom in rdečimi jagodami. A brez skrbi lahko naredite korak več in jih okrasite s pisanimi bunkami, papirnatimi snežinkami in prazničnimi lučkami. Barvna paletna naj bo sicer usklajena z ostalo okrasitvijo doma.

Osvetljeno

Če imate dovolj široko stopnišče, girlando kombinirajte še z lanternami oziroma zaprtimi svečniki, ki jih razporedite po posameznih stopnicah ali od spodnji rob stopniščne ograje. S tem ustvarite topel, podeželski učinek.

Minimalistični pristop

Minimalistične dekoracije so trenutno zelo moderne in bodo gotovo navdušile vse tiste, ki niste zagovorniki pretiranega kiča. Preprosta girlanda je v sodobnem stopnišču več kot dovolj, da ustvari praznično razpoloženje in ga razpotegne tudi v tedne po vstopu v novo leto.

Unikatno

Kam z vsemi voščilnicami, ki so vam jih poslali prijatelji in sorodniki? Napeljite vrv ob stopniščni ograji in dobili boste imeniten razstavni prostor za božične voščilnice. V tem primeru dodatna girlanda morda sploh ne bo potrebna, seveda pa jo lahko dodate.

Z venčki

Morda girlande niso po vašem okusu ali enostavno ne pašejo v vaš dom. V tem primeru jih lahko nadomestite z manjšimi venčki ali podobnimi aranžmaji. Tudi te privežete ali obesite na ograjo, pri čemer si pomagajte s prozornimi obešalnimi kavlji, ki imajo s spodnje strani lepilni trak ali vakuumski prisesek.

Skandinavsko

Nimate kamina, da bi nanj obesili nogavice za božična darila? Preprosta eleganca, ki spominja na skandinavski stil, je dobra rešitev. Nogavice obesite na ograjo in tako istočasno z njimi okrasite še stopnišče.

Pompozno

Ko govorimo o božično-novoletnem dekorju, pogosto velja rek »več je bolje«. Ali »drugačno je dobrodošlo«. Če ste radi drzni, lahko klasične zimzelene girlande zamenjate za svetleče papirnate in predimenzionirane. Pod stopnišče postavite še kakšno okrasno škatlo, zavito kot darilo in rezultat bo čudovito praznično vzdušje.

Foto: Pinterest