Teja Wenzel je mlada ustvarjalka, umetnica, ki s svojimi risarskimi spretnostmi rada popestri in poživi prostor. Tako se ji je ob opazovanju dolgočasnih glinenih cvetličnih lončkov porodila ideja, da jih poriše s svojimi ilustracijami in motivi. Sprva hobi pa je prerastel v poslovno idejo, pod znamko Tejgl Kreacije.

Teja je na samostojno pot stopila že v najstniških letih. Danes 21-letna ustvarjalka je ob zaključku Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor sprejela drzno odločitev, da se ne poda v študentske vode, temveč oblikuje lastno blagovno znamko. Posvetila se je poslikavi cvetličnih lončkov. K temu je prispeval tudi čas epidemije, ki je marsikomu ponudil več časa za nove hobije. In v Tejinem primeru je hobi prerasel v poslovno idejo.

»Vse se je začelo leta 2020, ko smo bili v karanteni in je šolanje potekalo od doma. Ker sem že od nekdaj ustvarjalna dušica in ker je bilo naenkrat veliko več časa za hobije, sem začela s poslikavo glinenih lončkov. Ko sem poslikala svoje prve tejglčke, se je v meni prižgala tista iskrica in občutek, da se bo iz tega razvilo nekaj več,« se začetkov spominja Teja.

Po zaslugi poslikanih cvetličnih lončkov se je oblikovala znamka Tejgl Kreacije. A te ne bi bilo brez podpore Tejinih bližnjih, ki so ji ves čas stali ob strani, za kar jim bo vedno neizmerno hvaležna. S poslikavami lončkov se je razvila tudi Tejina ljubezen do lončnic in rastlin, ki jo je še dodatno spodbudila k ustvarjanju. Največji navdih pri ustvarjanju pa ji predstavlja odziv ljudi. Njihovi obrazi, ko vidijo poslikan ‘tejgl’ in jim obraz zažari od navdušenja.

Pri poslikavah se ne omejuje, temveč se prepusti navdihu: »Najraje slikam po navdihu. Prav tako so mi pri srcu citrusni motivi, kot so pomaranče in limone, ter cvetlični motivi. Ker pa slikam tudi po naročilu, mi je všeč, da mi stranke zaupajo svoje želje in mi s tem včasih zadajo kakšen prav poseben izziv. Tako spoznam, da mi tudi moje stranke zaupajo.«

Rastline so tista komponenta, ki naredi prostor še bolj domač, prijeten za bivanje. Sploh če so postavljene v tako lične lončke, kot so Tejini. Kot pove Teja, so izdelki namenjeni tako rastlinoljubcem, pa tudi vsem, ki si radi obarvajo prostor ali le iščejo primerno unikatno darilo za mamo, sestro, prijateljico.

»S tejglčki želim sporočiti, da čeprav je to malenkosten dodatek k prostoru, lahko na čisto nov, drzen in barvit način povzdigne prostor,« pojasni Teja.

Poleg cvetličnih lončkov pa Tejo zaposluje tudi poslikava sten. V večini primerov gre za poslikave po naročilu. V prvem koraku se tako ustvarjalka vedno posvetuje s stranko, ki izrazi svoje želje in ideje. Če te niso natančno definirane, pa se vsaj določi okvirna barvna lestvica, priljubljeni motivi itd. Teja z veseljem tudi sama poda nekaj predlogov. Kot pojasni, na koncu vedno najdejo skupen jezik, ki prostor povsem transformira in mu podari nov izgled:

»Predvsem me inspirirajo želje in odzivi strank, ko na koncu vidijo končen izdelek. Poslikave sten so primerne za otroške sobice in nasploh za prostore v hiši/stanovanju, pisarne, različne lokale, kavarne …«

Tudi ustvarjalnosti za prihodnost Teji ne manjka. Tako bi želela poslikave nadgraditi z izdelavo lastnih izdelkov iz gline. Posvetila bi se tudi gojenju rož in izdelavi šopkov iz cvetlic. Kreativnost je namreč tista, ki jo kot osebo dopolnjuje in spodbuja k nenehni rasti.