Vsak od sedemdesetih kvadratnih metrov stanovanja v sebi skriva subtilne, a elegantne detajle. Nekateri so dekorativni, drugi funkcionalni, eni popolnoma minimalistični, drugi bogati in luksuzni, vsi pa se med seboj prepletajo v po meri narejen, prefinjen ambient za mladi par.

Stanovanje v novogradnji je bilo ob nakupu prazno – kopalnica je bila opremljena s sanitarno opremo in keramiko, inštalacije določene, parket izbran. Mladi par se je po idejo za opremo obrnil na oblikovalko Nino Bohte in ji ob prvem srečanju postavil nekaj preprostih izhodišč. Želela sta topel dom, v katerem bosta uživala v vsakem kotičku – za jedilno mizo, na udobni sedežni garnituri ali na sončni terasi. Zaljubila sta se v njen idejni načrt in skupaj z njo stanovanje opremila do zadnjega detajla.

Oblikovalka je njuno željo po udobju in toplini vzela kot izhodišče, a stanovanja ni opremila v klasično toplem lesu. “Raje smo uporabili veliko tekstur, različnih tekstilnih oblog, skozi celoten prostor pa uporabili nevtralno barvno paleto, dopolnjeno z akcenti v živahnih in subtilnih barvah, kot so npr. mint zelena, kraljevsko modra ali zlata,” pove.

Tako je ob nevtralni kuhinji v beli barvi svoj prostor našla velika, oblazinjena jedilniška klop, ki jo dopolnjujeta mehko zaobljena jedilna miza ter svetilo Cherry priznane slovenske oblikovalke Nike Zupanc. Za polprosojnimi zavesami in panoramskim oknom najdemo razkošno teraso z modernim plinskim žarom, obilico zelenja ter najsodobnejšim vrtnim pohištvom.

V drugi polovici dnevnega prostora kraljuje velika siva zofa, obrnjena proti elegantni TV steni. Le-ta je izdelana iz svetlo sivih MDF plošč, med seboj ločenih s tankimi zlatimi linijami. Ozko TV omarico v lesu dopolnjuje večja, oblazinjena klop v mint barvi. Ritem in materialnost stenske obloge se ponovita v vhodni veži, na ličnicah garderobnih omar.

Vhodna veža ima še en detajl, ki ga nikakor ne moremo izpustiti. Poleg priročne komode za odlaganje ključev in drugih drobnarij namreč najdemo oblazinjeno steno. Za njo se skriva vso tehnološko drobovje stanovanja – električna omarica, omarica talnega gretja -, na lesene zatiče proizvajalca Muuto pa lahko obiskovalci odložijo svoje plašče. Pod dvignjeno garderobno omaro na nasprotni steni je skrita polnilna postaja robotskega sesalca.

V spalnici se ponovi po meri izdelan element svetlo sivih garderobnih omar, le tokrat zlat detajl postane priročen ročaj. Kopalnica navduši s 3D keramičnimi ploščicami in po meri izdelanim kopalniškim pohištvom.

Tapecirano pohištvo, zlati poudarki in pa precizna in elegantna oprema po meri pa so le osnova tega stanovanja. Dopolnjuje ga namreč enkraten nabor kataloške opreme, dodatkov in hišnega tekstila, ki stanovanju dajo prefinjeno, mladostno piko na i. “Lahko bi rekli, da v stanovanju najdemo ravnovesje med eklektičnim in sodobnim stilom, ki je v zadnjem času postal eden najbolj zaželenih. Sama se držim načela, da se interier vedno oblikuje glede na življenjski stil in karakter posameznika, saj je ravno to čar našega poklica. Oblikovati različne stile, jih umestiti v okolje in dovoliti, da zaživijo skupaj z naročnikom in njegovim stilom življenja,” entuziastično zaključi Nina Bohte.

Interier: Nina Bohte v sodelovanju z birojem Prostornina

Fotografije: Mateja Jordovič Potočnik