Modro-bele barvne nianse: Naj vas navduši grški slog!

Kulturno in arhitekturno bogastvo Grčije nikogar ne pusti hladnega, ravno tako njihov občutek za notranje oblikovanje. Prevladujoče so modre in bele barve, od materialov pa keramične ploščice ter kamen, ki delujejo osvežilno, zato je grški slog vedno vreden posnemanja. Ker imenitno kombinira starinske in moderne elemente, je primeren za vse ambiente, ki si želijo poletne poživitve. Kam po grško pohištvo in dodatke? Vse dobite v Coincasi v 4. nadstropju ljubljanske Name.

0

Mediteranska modrina

Grški arhitekturi pravijo tudi arhitektura neba in morja, saj je vse povezano z modrimi, belimi in azurnimi odtenki. Celo ornamentalni motivi odražajo morsko, otoško atmosfero, za katero so značilni mornarski vzorci, potiski rib in olivnih listov.

Linije pohištva, tipičnega za to sredozemsko državo, so vedno čiste in preproste. Oblazinjenje stolov je skromno, pri čemer skoraj ne uporabljajo usnja in žameta; noge pri stolih so običajno zavite navzven.

Pa materiali? Prevladujejo les oljk, keramika, terakota z nepopolnimi zaključki, naravnimi vlakni in tekstili. Poudarek je na preprostosti, ki pa vseeno deluje prefinjeno in elegantno.

Talaso

Vse našteto nosi v sebi tudi linija grškega pohištva in dodatkov Talasso, ki je na prodaj v Coincasi. Poleg tega kolekcija vsebuje še izdelke za plažo, kot so torbe, klobuki, natikači in kopalne brisače. Izdelki so posebej primerni za tiste, ki cenite preprostost in estetiko v harmonični kombinaciji z zgodovino in antičnim pridihom Sredozemlja.

Preproge v različnih tehnikah in slogih, od enostavnih do tkanih na roko v bombažu, juti ali volni.
Namizni pogrinjki z ilustracijo rib ter leseni stoli za na vrt ali teraso.
Sodobna spalnica v grškem slogu.

Lokacija: Coincasa, veleblagovnica NAMA v Ljubljani, 4. nadstropje

Foto: Coincasa

Prejšnji članekCvetoče razkošje v posodah
Naslednji članekZunanja in notranja senčila za strešna okna: Poskrbijo za prijetno bivalno klimo v mansardi
blank
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime

VARNOSTNA KODA *