Prva vhodna vrata so naši predniki uporabljali že pred 5.000 leti. Pri tem so se soočali z različnimi težavami, saj vrata niso dobro tesnila, prepuščala so mraz in ob nalivih tudi dež. Tega si danes gotovo ne želite in od vrat nasploh pričakujete mnogo več. Pri Pirnarju vam zlahka ustrežejo, kajti njihove nagrajene inovacije so neverjetne. Predstavili so že vrata z odpiranjem na prstni odtis in po prepoznavi obraza, zdaj pa so tu še vhodna vrata CarbonCore, ki veljajo za najbolj vodotesna na svetu.

Trdna kot stena

Nekoliko v šali lahko rečemo, da vhodna vrata ob lepem vremenu zagotovo dobro tesnijo. Njihova prava kakovost pa se izkaže šele ob slabih pogojih, ko pod njimi ali ob straneh začne v dom vdirati neprijeten prepih in tudi dež. Večina novih vhodnih vrat na trgu je vodotesna do hitrosti vetra okoli 50 km/h, pri večjih hitrostih pa se začne zamakanje, ki ne narašča postopoma, ampak skokovito. Dvakrat večja hitrost vetra ustvari kar štirikrat večji pritisk na vrata in veliko več zamakanja.

Optimum CarbonCore

Premikajo meje mogočega

Vendar to ne velja za vsa vrata. Pri ljubljanskem podjetju Pirnar so spet premaknili meje mogočega in konec lanskega leta predstavili revolucionarno novost – vhodna vrata CarbonCore, ki so trdna kot stena; popolnoma vodotesna ostajajo, četudi nanje uprete 140 kg težko obremenitev. Vzdržijo torej kar šestkrat višjo obremenitev vetra in tlaka od običajnih vhodnih vrat, zato se lahko počutite popolnoma varni, čeprav živite v okolju z veliko močnega vetra, ki ob dežju rado povzroči namakanje.

Toga in odporna

Za vhodna vrata CarbonCore je značilno dvoje, in sicer imajo izrazito togo konstrukcijo iz karbonskih vlaken ter sistem tesnjenja Magnet WeatherSeal. Ta je na priznanih neodvisnih certificiranjih dosegel pravzaprav neprekosljivo oznako vodotesnosti 9A – najvišjo možno oznako, ki si jo zaenkrat lasti zgolj ta sistem. Zaslužil pa si jo je po testu, pri katerem je pri tlaku 600 Pa, kar ustreza hitrosti vetra 114 km/h, ohranil idealno vodotesnost.

Eleganca in veličasten izgled

Sicer pa se CarbonCore konstrukcija pohvali še z drugimi prednostmi, zaradi katerih je velik korak pred ostalimi. Tako je na primer montaža CarbonCore vhodnih vrat najbolj enostavna na trgu, vrata imajo skoraj neomejen rok trajanja so pa tudi elegantna in veličastnega izgleda. Nadgradite jih lahko s popolnoma skritimi nasadili, kar pomeni, da tudi z notranje strani tvorijo čiste linije in so utopljena v steno. Zaradi tega ne delujejo moteče, pravzaprav je skoraj nemogoče, da bi se jih naveličali.

Brez kompromisov

V svojem domu običajno le enkrat ali dvakrat v življenju menjate vhodna vrata, zato je prav, da takrat ne sprejemate kompromisov in kupite varno konstrukcijo vrat, ki ne popušča pri izgledu. V vratih CarbonCore končno lahko najdete vhod, ob katerem vam bo vedno zaigralo srce, ko bose zjutraj odhajali od doma in se zvečer vračali vanj.

Pirnarjeva inovacija CarbonCore je trenutno na voljo v 30-ih modelih iz kolekcije vrat Optimum. Kolekcijo si lahko gledate v katalogu ali pa kar osebno obiščete salon Pirnar v Ljubljani ali Mariboru.

Več: PIRNAR